Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ
ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ (ΈΜΜΕΣΟ ή ΑΜΕΣΟ) ΤΡΟΠΟ
Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην Επιτροπή Αγώνα Λειβαθούς και στους κατοίκους της περιοχής ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το Τραπεζάκι. Η υπόθεση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της λεγόμενης «αξιοποίησης» της περιουσίας του δημοσίου, με άμεση παραχώρηση σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές. Αυτό προωθούν κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) – ΕΕ - ΣΕΒ. Αστικές κυβερνήσεις, τοπικές διοικήσεις, μαζί με τους κεφαλαιοκράτες και.......
τα υποχείριά τους στο ΤΑΙΠΕΔ, επιταχύνουν την εκποίηση. Η μόνη ανάπτυξη που θα έρθει θα είναι αυτή των κερδών όσων αγοράσουν την περιοχή και καμία ευνοϊκή παρενέργεια για τους εργαζόμενους δεν πρόκειται να υπάρξει. Κλείνουν την πρόσβαση στη θάλασσα – κάνουν τις διακοπές εφιάλτη σε όσους δεν διαθέτουν χρήμα – τσακίζουν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.
Η σημερινή Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ - ΑνεξΕΛΛ), όπως και οι προηγούμενες των Δήμων της Κεφαλονιάς (δικομματικές ή δήθεν «ανεξάρτητες, σε σύμπραξη με την αριστερά» όπως στη Λειβαθώ), διαφημίζουν τις θετικές επιπτώσεις από την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής και ορκίζονται ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να διασφαλιστούν με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον και τη νομιμότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέση για «αξιοποίηση» με ανταποδοτικά ανταλλάγματα για τους κατοίκους. Θέλει επενδυτές και όχι «πειρατές». Καμία διασφάλιση των λαϊκών συμφερόντων δεν υπάρχει μέσα από τη γραμμή μιας δήθεν «σωστής» και «νόμιμης» αστικής διαχείρισης. Ούτε βεβαίως η θέση για ΣΔΙΤ, που όλες αυτές οι δυνάμεις είχαν υποστηρίξει από κοινού στον πρώην Δήμο Λειβαθούς, αποτελεί λύση.
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:
·         ΝΑ ΜΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ
·        ΤΑ ΔΑΣΗ, ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
Αγώνας τώρα ενάντια στο σύνολο της επίθεσης, για την προστασία της φύσης και των λαϊκών δικαιωμάτων, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης σε όφελος των εργαζομένων.
Άμεσα να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην περιοχή και να στηρίξει τον αγώνα των κατοίκων.
Αργοστόλι 30 Μάη 2013
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας



1 σχόλιο:

  1. Αυτή είναι ανακοίνωση συμπαράστασης της ΕΛΜΕ-ΚΙ στους κατοίκους της Λειβαθούς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της περιοχής "Τραπεζάκι" η ένας συνήθης σεχταρισμός του ΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.