Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Απόφαση Γενικής Συνέλευσης για την απεργία της ΟΛΜΕ


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

Απόφαση
Γενικής Συνέλευσης
(πρόταση για ΓΣ Προέδρων ΕΛΜΕ)
Α. Πολιτικό πλαίσιο:
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες! Η τρικομματική κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών!
Στοχεύουν μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Χτυπούν από τη μία όποιον κλάδο αγωνίζεται, όποιον σηκώνει κεφάλι! Φοβερίζουν και τρομοκρατούν τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους για να περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά, αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Από την άλλη, στο νέο σχολείο της αγοράς που ετοιμάζουν κυβέρνηση – ΕΕ – κόμματα του ευρωμονόδρομου θέλουν το.........
δάσκαλο με σκυφτό το κεφάλι, υποταγμένο, χωρίς δικαιώματα, να φοβάται και τη σκιά του, να μη διανοείται καν ότι μπορεί να συγκρουστεί με το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων.
Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά όλο το εργατικό κίνημα, αφορά κάθε εργαζόμενο. Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές μας.
Κάτω η πολιτική του «νόμος και τάξη»! Να πάρει πίσω η κυβέρνηση την επιστράτευση
Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.
Οι Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ και Δασκάλων να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους!

Β. Απαιτούμε:
·         Καμία απόλυση - Καμία διαθεσιμότητα - Μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·         Όχι στην αύξηση του ωραρίου και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση τώρα!
·         Όχι στο νέο σχολείο της αγοράς, στην αξιολόγηση και τον αντιδραστικό έλεγχο του εκπαιδευτικού. Ν' αποσυρθεί άμεσα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.
·         Όχι στις συγχωνεύσεις και τις μειώσεις οργανικών θέσεων. 15 νήπια - προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α και Β τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις. 20 μαθητές ανά τάξη για Γυμνάσιο και Λύκειο.
·         Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
·         Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή. Αύξηση μισθού τώρα.
Ενότητα - αγώνας - λαϊκή αντεπίθεση. Για την κοινωνία, την Παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Γ. Πρόγραμμα δράσης
H επιστράτευση να απαντηθεί ενιαία και σε ΟΛΜΕ και σε ΔΟΕ άμεσα με 48ωρη Απεργία στις 16 και 17 Μάη. Νέες Γενικές Συνελεύσεις ΕΛΜΕ στις 17 Μάη για εκτίμηση και κλιμάκωση. Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη. Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσει 48ωρη απεργία στηρίζοντας την απόφαση των ΕΛΜΕ.
Αργοστόλι 15/5/2013
Το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.