Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Συγκέντρωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τρίτη 4 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτη

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ   
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

ΟΛΟΙ την Τρίτη 4 Ιούνη στις 10.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτη στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑτης ΠΕΣ/ΝΑΤ για την Κοινωνική Ασφάλιση
         ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι,
   Η κοινωνική ασφάλιση, προστασία, πρόνοια βρίσκεται στη κλίνη του Προκρούστη, στη δίνη της αντιλαϊκής πολιτικής του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.
   Οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, η κατάργηση.......
των ΣΣΕ, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, η φοροληστεία και τα χαράτσια, αποτελούν καθημερινό εφιάλτη σε εργαζόμενους,συνταξιούχους, άνεργους.
   Διογκώνονται τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων, το ΝΑΤ θέλει πάνω από 1 δις κρατική επιχορήγηση, η ένταξη του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΠΥ επιδείνωσε την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του.
Πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα ετοιμάζονται, δεν αποκλείεται η στάση πληρωμών στην παρεχόμενη κοινωνικοασφαλιστική προστασία, με την βία, την τρομοκρατία και την καταστολή μας θέλουν να ζούμε με μισθούς και συντάξεις των 400 ευρώ, να συμβιβαστούμε στα προγράμματα ανεργίας χωρίς ΣΣΕ και ασφάλιση, να πληρώνουμε για γιατρούς, φάρμακα, παιδεία,  να μας οδηγούν μαζικά στο κοινωνικό περιθώριο, να αποδεχτούμε ότι η μόνη διέξοδος είναι η καπιταλιστική «ανάπτυξη» πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας. Η ζωή και η πείρα που συγκεντρώνουμε καθημερινά, είναι ότι η όποια ανάπτυξη γίνεται είναι για το κεφάλαιο.
Οι ΣΣΕ έχουν λήξει σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε πάνω από το 70% των ναυτεργατών στην επιβατηγό ναυτιλία τους οφείλονται αναδρομικά και δεδουλευμένα που διαρκώς διογκώνονται ακόμη και τώρα την θερινή περίοδο που υπάρχει αυξημένη μεταφορική κίνηση. Απομυθοποιείται η φαιά προπαγάνδα της τρικομματικής κυβέρνησης για τα 17 εκατομμύρια τουρίστες που έρχονται, για ανάπτυξη για όλους.
Την Τετάρτη 5 Ιούνη, αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ να πραγματοποιηθεί συνδικαλιστική παρέμβαση, για να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ναυτεργατών.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνας, η κοινωνική ασφάλιση, η δουλειά με  δικαιώματα να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και των οικογενειών τους, να μην αποδεχτούμε την καπιταλιστική βαρβαρότητα, μπορούμε με καλύτερη οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων, να τους εμποδίσουμε, να τους ανατρέψουμε, να γίνουμε εμείς οι κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε, στην συγκέντρωση της ΠΕΣ/ΝΑΤ
για την Κοινωνική Ασφάλιση, την Τρίτη 4 Ιούνη
στις 10.30 το πρωί στον Οίκο Ναύτη.

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 6 Ιούνη στις 10 π.μ στην  Παναττική – Πανσυνταξιουχική συγκέντρωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνταξιουχικών Οργανώσεων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Εργασίας.
                       
§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
§   Π.Ε  ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
§   ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ – ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ
§   ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

29 Μάη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.