Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Αποστολή Στις Βρυξέλλες μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ απο τη Κεφαλονιά


   
Τις Βρυξέλλες και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επισκέφτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ από τις περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, μετά από πρόσκληση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή. Απ’ το νομό Κεφαλληνίας συμμετείχαν ο επιστημονικός συνεργάτης της Βουλευτή, Γιάννης Βαρούχας, καθώς και οι Μυρτώ Τσιγαρίδα και Γιάννης Αραβαντινός, απ’ τις τοπικές οργανώσεις του Αργοστολίου και του Ληξουρίου αντίστοιχα.

   Τα μέλη της αποστολής είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία συνάντηση της ελληνικής ομογένειας, με θέμα τη διεξαγωγή εκλογών μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας, και να προσφέρουν τις απόψεις τους για τα προβλήματα που απασχολούν την πολυπληθή ελληνική κοινότητα του Βελγίου. Σημαντική ήταν η κατάθεση του Γιάννη Αραβαντινού ο οποίος είναι οικείος με τα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς ο ίδιος ήταν μέλος της ελληνικής ομογένειας στη Σουηδία επί σειρά ετών.
   Αντικείμενο της αποστολής στο Βέλγιο ήταν η σύσκεψη που ακολούθησε εντός του Ευρωκοινοβουλίου. Μετά από μία πολύ ενδιαφέρουσα ενημέρωση από το Νίκο Χουντή, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν και να κάνουν ερωτήσεις. 
Ο Γιάννης Βαρούχας – αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Χουντή για την πρόσκληση – έθεσε το θέμα της νησιωτικότητας που απασχολεί τη χώρα μας, καθώς είναι απαράδεκτο το γεγονός της ευνοϊκής μεταχείρισης των νησιών του Αιγαίου λόγω νησιωτικότητας, ενώ ταυτόχρονα τα νησιά του Ιονίου αντιμετωπίζονται ως ηπειρωτική χώρα. Το ελληνικό κράτος θα πρέπει να..........
αντιμετωπίζει όλες τις νησιωτικές περιοχές του ισότιμα, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην ονομασία του αρμόδιου Υπουργείου αναφέρεται μόνο το Αιγαίο. Επιπροσθέτως έγινε και μία αναφορά απ’ το συνεργάτη της Βουλευτή, σε μία οδηγία που ήρθε στη χώρα μας πρόσφατα απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κάνει λόγο για ευνοϊκές ρυθμίσεις ως προς τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής σε νησιά του Αιγαίου, εξαιρώντας για μία ακόμη φορά αυτά του Ιονίου! Ο Έλληνας ευρωβουλευτής συμμερίστηκε το πρόβλημα που a priori γνώριζε, και δήλωσε παρών σε ό,τι περνάει απ’ το χέρι του στις εργασίες των επιτροπών του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπου είναι τακτικό μέλος.
Αργοστόλι, 19/04/2013
Γιάννης Βαρούχας - Επιστημονικός Συνεργάτης Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.