Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΤΕΛΙΚΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ!



ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Η άγνοια, η ανικανότητα, η αδιαφορία και η συνοδεύουσα αυτές αλαζονεία αυτών που υποτίθεται ότι διοικούν το Δήμο Ιθάκης, τον  έχουν οδηγήσει σε δραματικές πλέον καταστάσεις. 
Τελειώνει ο Απρίλης και ο Δήμος Ιθάκης, με αποκλειστική ευθύνη των διοικούντων, δεν έχει ακόμη προϋπολογισμό. Τα αποτελέσματα αυτής της αβελτηρίας τους,τα βλέπει ο πολίτης στη καθημερινή του ζωή. Από τους όγκους των σκουπιδιών που δε μαζεύονται παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων, μέχρι τους απλήρωτους προμηθευτές του Δήμου. Και όμως, επί δύο μήνες τους λέγαμε και τους γράφαμε ότι αυτό το...  κατασκεύασμα που  κυκλοφορούν σαν προϋπολογισμό, δεν έχει σχέση με προϋπολογισμό αλλά είναι μια έκθεση ιδεών με παράνομες εγγραφές ανύπαρκτων χρηματικών εσόδων, που εν τέλει θα ακυρωθεί! Αυτοί το χαβά τους! Απτόητοι συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο μέχρι που ο προϋπολογισμός επεστράφη  χωρίς έγκριση! Και τότε ακόμη, αντί να αναλάβουν τις τρομακτικές τους ευθύνες, χύνουν τη λάσπη τους -το δεύτερο προϊόν μετά τη παρανομία, στη παραγωγή των οποίων διαπρέπουν- σε βάρος των συμβούλων της αντιπολίτευσης. Ότι δήθεν φταίνε αυτοί που ακυρώθηκε ο προϋπολογισμός, λές και η αντιπολίτευση τον έφτιαξε και τον ψήφισε! Και..........
σήμερα ακόμη, στα κρυφά για να μη τους βλέπουν και σιγανά να μη τους πολυακούνε, ψελλίζουν  αυτά τα ίδια άθλια φληναφήματα στους πολίτες που τους ζητάνε εξηγήσεις για την πρωτοφανή εγκατάλειψη του νησιού μας. Φαίνεται ότι οι... επιτυχημένοι επιχειρηματίες, οι... καθηγητάδες πανεπιστημίων, οι...  πανεπιστημιακοί ερευνητές και όλα τα άλλα...  ταλέντα με τα οποία παρουσιαζότανε στο κόσμο που δεν τους γνώριζε, στάθηκαν ανίκανοι να διοικήσουν το Δήμο και τη διοίκηση την ασκεί  πλέον η...  αντιπολίτευση!  
Με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης, από 14-03-2013 μέχρι και σήμερα ο Δήμος λειτουργεί χωρίς Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή χωρίς δημοτικό συμβούλιο. Και τούτο γιατί,  τον Γραμματέα του Δ.Σ  ο δήμαρχος τον όρισε αντιδήμαρχο και η αδελφή του, Πρόεδρος του Δ.Σ δεν φρόντισε για την αναπλήρωσή του.  Έτσι όλες οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο διάστημα αυτό είναι  «στον αέρα», με όσες συνέπειες μπορεί να φανταστεί ο καθένας μας.
Σήμερα με ακέραια ευθύνη της δημοτικής αρχής και με αφορμή την εκλογή Γραμματέα του Δ.Σ, ο Δήμος μπαίνει σε νέες περιπέτειες και νέες καθυστερήσεις.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο Γραμματέας του Δ.Σ εκλέγεται από τους συνδυασμούς της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Αυτό το νομοθετημένο δικαίωμά μας, η πλειοψηφία το αρνείται πεισματικά. Στη προσπάθειά τους να μην εκλεγεί ο υπογραφόμενος  Γραμματέας του Δ.Σ, σπρώχνουν το Δήμο σε κωμικοτραγικές καταστάσεις και σε οδυνηρό κατήφορο. Αδιαφορούν παντελώς για τις συνέπειες που έχει ο φανατισμός τους στη λειτουργία του Δήμου, αρκεί να μην εκλεγεί ο Σκληρός  Γραμματέας του Δ.Σ.
Μα τι δουλειά κάνει ο Γραμματέας του Δ.Σ για την οποία οi ...  έμπειροι σύμβουλοι της πλειοψηφίας κρίνουν τον Σκληρό ως ... ακατάλληλο να την διεκπεραιώσει; Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δουλειά του και ευθύνη του είναι η ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ!  Οπότε εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας γιατί δεν θέλουν τον Σκληρό σε αυτή τη θέση. Γιατί γνωρίζουν ότι οι αυθαίρετες παρεμβάσεις τους στα πρακτικά του Δ.Σ θα λάβουν τέλος. Γιατί δεν μπορεί για παράδειγμα, το Δ.Σ να παίρνει απόφαση στις 8 Φλεβάρη για πολύ σοβαρό θέμα του Δήμου και η απόφαση αυτή να μην υπογράφεται από τους υπεύθυνους του Δήμου και να μην εκδίδεται επί δύο μήνες! Και αυτό γιατί, η απόφαση αυτή προστάτευε τα συμφέροντα του Δήμου, ήταν όμως αντίθετη με τα προσωπικά συμφέροντα του Κασσιανού και της Παναγιωτοπούλου λόγω των χρεών του πρώτου προς το Δημόσιο.
Με την προκλητική επιμονή τους να αρνούνται στην αντιπολίτευση τη θέση του Γραμματέα, οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης συνεχίζουν να θυσιάζουν τα συμφέροντα του Δήμου στο βωμό των συμφερόντων του δήμαρχου και της αδελφής του. Την οποία εξέλεξαν για πρόεδρο του Δ.Σ ως τον ...  κατάλληλο άνθρωπο για να  το διαλύσει  και  να αποτελειώσουν έτσι το Δήμο. Με τη άνεση που της παρέχει η παντελής άγνοια του ρόλου της και το ανεπίδεκτο μάθησης αλλά και η έξη της, παρανομεί συνεχώς και ασύστολα ,μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τα ταπεινά της ένστικτα. Δεν την ενδιαφέρουν οι συνέπειες των πράξεών της  στη λειτουργία του Δήμου και στη ζωή των πολιτών. Μέσα σε αυτόν τον παραλογισμό και προκειμένου να μην εκλεγεί Γραμματέας του Δ.Σ ο υπογραφόμενος, στις 18-04-2013 συγκαλεί το Δ.Σ να συνεδριάσει για δεύτερη φορά στις 21-04-2013, για να εκλέξει Γραμματέα. Με τις πρωτοφανείς της όμως ενέργειες ,η συνεδρίαση είναι παράνομη γιατί:
1. Η πρόσκληση υπογράφεται από την πρόεδρο του Δ.Σ Νίκη Παναγιωτοπούλου, 5η αναπληρωματική, 15η σε σειρά εκλογής σύμβουλο, με 40 σταυρούς προτίμησης. Όμως, τη συγκεκριμένη ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ τη συγκαλεί και προεδρεύει σε αυτήν, ο σύμβουλος της συμπολίτευσης που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές. Και αυτό γίνεται γιατί, δεν έχει συγκροτηθεί ακόμη το Προεδρείο του Δ.Σ. Το  άρθρο 64 στις παραγράφους 1,2 και 7 του ν. 3852/2010 προβλέπει ρητά και ξεκάθαρα με ποια διαδικασία εκλέγεται μέλος του Προεδρείου, ύστερα από παραίτηση μέλους. Το ίδιο  κάνει και το άρθρο 92 παρ.6  του Δημοτικού Κώδικα (ν.3463/2006) το οποίο αναφέρουμε μήπως και καταλάβει κανένας από τους συναδέλφους της πλειοψηφίας, πως διοικείται ο άμοιρος Δήμος Ιθάκης:
«Η παραίτηση από το αξίωμα του Προέδρου, Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δ.Σ υποβάλλεται στο δημοτικό συμβούλιο (.). Για το σκοπό αυτόν το συμβούλιο προσκαλείται σε συνεδρίαση από τον ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΨΗΦΟΥΣ. Στη συνεδρίαση αυτή προεδρεύει ο σύμβουλος  που ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!»
2. Με τη πρόσκληση καλείται το Δ.Σ σε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ συνεδρίαση για την εκλογή Γραμματέα Δ.Σ. Με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το Δ.Σ λαμβάνει αποφάσεις, εφόσον οι προτάσεις λάβουν σε  ψήφους την απόλυτη πλειοψηφία του ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ των μελών του Δ.Σ. Όμως για την εκλογή μέλους του Προεδρείου του Δ.Σ κατά την τρίτη ψηφοφορία αρκεί η πλειοψηφία των παρόντων.  Συνεπώς δεν επιτρέπεται  να συγκληθεί το Δ.Σ  με τη χαρακτήρα του κατεπείγοντος σε μια τέτοια ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση. Για το λόγο αυτόν άλλωστε ο νομοθέτης ορίζει ρητά, πότε γίνεται η επανάληψη της συνεδρίασης για την εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ.
Όλα τα παραπάνω τα εξηγήσαμε στους συναδέλφους της πλειοψηφίας και οι τρείς δημοτικοί συνδυασμοί της Αντιπολίτευσης. Η απάντηση δια της κ. Παναγιωτοπούλου ήταν ενδεικτική του ύφους, της άγνοιας και της παράνοιας πλέον που διακατέχει τους διοικούντες: «δεν έχει σημασία ποιος υπογράφει τη πρόσκληση για το συμβούλιο...  αν δεν γίνουν καταγγελίες δεν τα ψάχνουν αυτά οι παραπάνω»! Έτσι λοιπόν ! Δεν έχει σημασία τι ορίζει ο νομοθέτης για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων, αλλά τι πρεσβεύει μια αμαθής και άσχετη πρόεδρος Δ.Σ! Δυστυχώς όμως τέτοιες απόψεις είναι τόσο ανόητες για να είναι αληθινές. Το άρθρο 64 παρ.5 του ν.3852/2010 ορίζει ότι «Τα πρακτικά της εκλογής διαβιβάζονται μέσα σε προθεσμία 5 ημερών από τη διενέργεια της εκλογής στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας, ο οποίος ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ ή ύστερα από προσφυγή δημότη ενώπιόν του (...) αποφαίνεται για τη νομιμότητα της εκλογής»! Τώρα βέβαια  ίσως χρειάζεται να  τους εξηγήσουμε την έννοια της λέξης ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΩΣ και θα το κάνουμε για να τους βοηθήσουμε! ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ  λοιπόν έλεγχος σημαίνει ο ενεργούμενος με βάση τους ισχύοντες  νόμους, χωρίς να απαιτείται οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ,όπως έγκληση, εντολή, αναφορά κ.λ.π.
Αφού λοιπόν  η πρόεδρος αποφάνθηκε και οι εκλέκτορές της συμφώνησαν ότι ,όλα αυτά τα πρωτόγνωρα  για συλλογικά όργανα είναι νόμιμα αλλά και αν δεν είναι θα φταίει η... αντιπολίτευση που θα αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους, με την αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση προχώρησαν στον πλήρη εξευτελισμό του Δ.Σ. Αντί να προβούν σε εκλογή του Γραμματέα με μυστική ψηφοφορία, ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ αφού κατά την άσχετη και ανεπίδεκτη μάθησης που εκλέξανε για πρόεδρο «έτσι λέει ο νόμος»!  Ο νόμος όμως άλλα λέει και συγκεκριμένα  ορίζει ότι « αν και στη ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΚΛΟΓΗ, τότε θεωρείται ότι εκλέγονται ανάλογα με τη περίπτωση, πρόεδρος και γραμματέας οι σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού που έλαβαν κατά σειρά τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές». Δεύτερη συνεδρίαση και διαδικασία εκλογής όπως προβλέπουν τα άρθρα 64/3852 και 92/2006 δεν έγινε! Κατά συνέπεια ο διορισμός γραμματέα του Δ. Σ είναι παράνομος! Οπότε δεν υπάρχει νόμιμα συγκροτημένο προεδρείο Δ.Σ!  Και βέβαια ,κατά τους μοιραίους της συμπολίτευσης, για την κατάντια του Δήμου θα φταίει δήθεν  η ...  αντιπολίτευση και όχι ο φανατισμός με τον οποίον οι ίδιοι, στηρίζουν τις παρανομίες ανθρώπων που φαίνεται πως είναι αδύνατον να ζήσουν χωρίς αυτές! Αλήθεια συνάδελφοι ,γιατί δήμαρχος και πρόεδρος δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους μέσα στα πλαίσια του νόμου, έτσι ώστε να μην έχουν το...  φόβο της αντιπολίτευσης; Γιατί αυτή η έφεση και η ροπή προς την ανομία; Και σεις γιατί συνηγορείτε και επικροτείτε; Υπάρχει κάποια πειστική απάντηση;
Σε προηγούμενο άρθρο μας, ύστερα από τα δραματικά αδιέξοδα στα οποία έχουν οδηγήσει το Δήμο οι παράνομες και ανήθικες πρακτικές του δήμαρχου και της τότε αντιδημάρχου, προτείναμε στους συνάδελφους  της πλειοψηφίας να παραιτηθούν  για να διαφυλάξουν στοιχειωδώς την αξιοπρέπειά τους. Σήμερα και ύστερα από τη τακτική τους να επικυρώνουν δια της ψήφου τους ή και δια της σιωπής τους όλες τις παράνομες και σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και των πολιτών πράξεις του δήμαρχου και της προέδρου, τους προτείνουμε  να παραιτηθούν γιατί,  η πολιτική τους ΕΙΝΑΙ  ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ !
                 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.