Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Το Δημόσιο Σχολείο συνεχίζει να δημιουργεί (Ένα ψηφιδωτό στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου)


"TEXNH KAI KAKOTEXNIA"
Ο Σύλλογος των καθηγητών του 3ου Γυμνασίου συγχαίρει και ευχαριστεί την καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών του Σχολείου μας κ. Λίλιαν Ιγγλέση, η οποία στα πλαίσια Πολιτιστικού προγράμματος με θέμα «Το αμπέλι πηγή ζωής και...... ευημερίας του νησιού μας» κατασκεύασε με τους μαθητές μας το ψηφιδωτό που κοσμεί την είσοδο του Γραφείου καθηγητών.
ΜΑΘΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ
Στα δύο χρόνια που διήρκεσε το πρόγραμμα, οι μαθητές γνώρισαν τη συγκεκριμένη τέχνη του ψηφιδωτού και τις απαιτήσεις της. Επιπλέον συνειδητοποίησαν πόσο ένα έργο τέχνης αναβαθμίζει αισθητικά το χώρο. ένα χώρο, μάλιστα, ο οποίος, λόγω της αδικαιολόγητης αργοπορίας του Δήμου, προσβάλλει την αισθητική και εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλειά μας.
Ευχαριστίες ακόμη οφείλουμε στον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Μητσόπουλο, χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του οποίου, η ολοκλήρωση του έργου θα απαιτούσε διπλάσιο χρόνο.
Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον άοκνο συμπολίτη μας κ. Μάκη Στελλάτο, ο οποίος δηλώνει πάντα παρών στις πολιτιστικές δραστηριότητες της πόλης μας και προσέφερε αφιλοκερδώς τις γνώσεις και τις ικανότητές του στην τοποθέτηση του ψηφιδωτού.
Και με αφορμή τα παραπάνω ας κλείσουμε με τούτο: είναι γεγονός ότι, παρά την εγκατάλειψη του δημόσιου Σχολείου από την Πολιτεία, αυτό συνεχίζει να δημιουργεί, γιατί το στηρίζουν εκπαιδευτικοί με αγάπη για τα παιδιά και μεράκι για το έργο τους, το οποίο κάποιοι ή επιχειρούν να το διαγράψουν ή και συνειδητά το αποσιωπούν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.