Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Να μην εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά!


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μην εφαρμοστεί το Σχέδιο Αθηνά!
Να πάρουν άμεση απάντηση!
Οι εξελίξεις με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», επιβεβαιώνουν τις θέσεις που έγκαιρα εξέφρασε η ΕΛΜΕ-ΚΙ. Η κυβέρνηση έχει τη συνδρομή των δυνάμεων της συναίνεσης στην στρατηγική κεφαλαίου - ΕΕ (τοπική διοίκηση, συμβιβασμένος συνδικαλισμός, κόμματα του ευρωμονόδρομου). Οι δυνάμεις αυτές συστηματικά αποπροσανατολίζουν και δημαγωγούν. Θέλουν να......
ξεμπερδεύουν γρήγορα και να εφαρμόσουν άμεσα το σχέδιο που κλείνει σχολές και διαλύει τις σπουδές της νέας γενιάς. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει, για μια ακόμη φορά, την προσαρμογή της Ανώτατης Εκπαίδευσης στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, στην κατεύθυνση του νόμου - πλαισίου. Οι αντιδραστικές αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια το ίδιο το περιεχόμενο των σπουδών.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών – σπουδαστών για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή και απαιτεί:
Να μείνει στα χαρτιά το Σχέδιο Αθηνά που κάνει τα ιδρύματα επιχειρήσεις και τους φοιτητές πελάτες – αυριανούς ανέργους και φτηνούς εργάτες.
·      Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην πεταχτεί εκτός σπουδών – να εξασφαλιστεί ότι θα ολοκληρώσει τις σπουδές του απερίσπαστος και εντελώς δωρεάν.
·      Καμιά απόλυση προσωπικού. Προσλήψεις καθηγητών με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
·      Επαρκής χρηματοδότηση των ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών. Επιστροφή των αποθεματικών που «κουρεύτηκαν». Όχι στο ξεπούλημα της περιουσίας των ιδρυμάτων!
·      Ούτε ευρώ για σίτιση – στέγαση – μετακίνηση – βιβλία – αναλώσιμα! Να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα. Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
·      Κατάργηση του νόμου πλαίσιου, καμιά εφαρμογή του.
·      Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης. Έξω οι επιχειρήσεις και οι manager.
·      Καμιά αναγνώριση κολεγίων και ιδιωτικών μαγαζιών της παιδείας.

Αργοστόλι 07/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Γενικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.