Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΕΛΜΕ-ΚΙ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ



ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφε νεοδιόριστε, αναπληρωτή και ωρομίσθιε:
Πάλεψε κόντρα στην αξιολόγηση, κόντρα στην πολιτική των απολύσεων και της φτώχειας
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι στο επίκεντρο της συνδικαλιστικής δράσης πρέπει να βρεθούν τα προβλήματα των νέων εκπαιδευτικών, των αναπληρωτών και των ωρομισθίων. Δε μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικότητα στο κίνημα αν δεν οργανωθεί σε ταξική κατεύθυνση η δράση αυτών των συναδέλφων, οι οποίοι δέχονται πρώτοι τα χτυπήματα της αντιλαϊκής πολιτικής. Τα σχολεία υποδέχονται μαζικά τους τετραωρίτες ωρομίσθιους, στο όνομα των υποχρεώσεων από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Με το ίδιο σκεπτικό προσπαθούν να εμφανίσουν σαν δεδομένο, ρεαλιστικό και «νόμιμο» την απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών για την επόμενη σχολική χρονιά. Επιπλέον, σε λίγο ολοκληρώνεται η τριετία των πρώτων εκπαιδευτικών που διορίστηκαν με......
το Νόμο 3840/2010, και βρίσκονται καθηλωμένοι μισθολογικά.
Η νέα βάρδια των μόνιμων εκπαιδευτικών παίρνει 570 ευρώ το μήνα καθαρά, όταν πριν τις μειώσεις η αμοιβή ήταν περίπου 1000 ευρώ το μήνα. Ο Νόμος 4024/2011 (ενιαίο βαθμολόγιο – μισθολόγιο) συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση. Έτσι οι συνάδελφοι παραμένουν ουσιαστικά καθηλωμένοι μισθολογικά, διότι ενώ αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο (ΜΚ) δεν αλλάζουν βαθμό. Προϋπόθεση για τη βαθμολογική (=οικονομική) εξέλιξη είναι να αξιολογηθούν. Μέσα από την εξαθλίωση, ασκείται τεράστια πίεση, ειδικά σε εκείνους που βρίσκονται μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους. Η κυβέρνηση, για να διευκολύνει την υλοποίηση της στρατηγικής ΕΕ- κεφαλαίου για την εκπαίδευση, προβάλλει και καλλιεργεί την αυταπάτη της ποσόστωσης, προκειμένου να διαιρέσει τον κλάδο, να τον αποπροσανατολίσει και να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις. Εκείνοι που καταδικάζουν τον κλάδο στη φτώχεια έχουν το θράσος να προτείνουν την αξιολόγηση σαν λύση!!!
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί κάθε νέο συνάδελφο και συναδέλφισσα να σκεφτεί:
·         Μπορεί να είναι λύση στα οικονομικά μας αδιέξοδα η διευκόλυνση της πολιτικής των απολύσεων, των μισθών πείνας, των χορηγών; Είναι δυνατόν να σπρώχνουν το μισθό στα 300 ευρώ, να καταργούν συμβάσεις και δικαιώματα και να μείνει κάποιος ανεπηρέαστος;
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΕΙ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει τις τεράστιες ευθύνες των πλειοψηφιών σε ΟΛΜΕ – ΔΟΕ που ζητώντας μια άλλη, δήθεν καλή αξιολόγηση, διευκόλυναν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Να απαιτήσουμε τώρα:
1.      Άμεση επαναφορά των μισθών των νέων (κι όλων των υπόλοιπων) εκπαιδευτικών στα επίπεδα που είχαν πριν τις μειώσεις.
2.      Ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, με βάση τα χρόνια εργασίας, αποσύνδεση του μισθού από το βαθμό.
3.      Κατάργηση των Νόμων (νέο βαθμολόγιο – μισθολόγιο, αξιολόγηση κ.λ.π.) που οδηγούν στη μισθολογική και εργασιακή εξαθλίωση, στην καθήλωση και στην εξατομίκευση της αμοιβής.
4.      Να μη γίνει καμία απόλυση! Καμία μείωση μισθών! Όχι στις 10.000 απολύσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που προκύπτουν από την πρόσφατη επικαιροποίηση του μεσοπρόθεσμου.
5.      Μαζικοί διορισμοί – μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων της εκπαίδευσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
6.      Λήψη άμεσων μέτρων για τη σίτιση – στέγαση – μετακίνηση των ωρομισθίων, των αναπληρωτών και των νέων εκπαιδευτικών που μένουν μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο και να παλέψουν για το δικό τους παρόν και μέλλον.
Αργοστόλι 27/03/2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης
Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.