Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Επικεφαλης: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ περιφερειακός σύμβουλος

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ!

ΣΟΒΑΡΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των τεσσάρων αεροδρομίων που εξυπηρετούν την Περιφέρεια Ιονίων.

Τα αεροδρόμια Κερκύρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Ακτίου μαζί με εκείνα της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και των Χανίων, αποτελούν την πρώτη ομάδα που διακινεί το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με σκοπό την προσέλκυση ιδιωτών «επενδυτών».

Έχοντας υπ όψη την εμπειρία από άλλες ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων ,με χαρακτηριστική αυτή του «Ελευθέριος Βενιζέλος»  πού έχασε 9 εταιρείες και 1,5 εκατομμύριο επιβάτες , είναι περισσότερο από βέβαιο ότι το ξεπούλημα των.........
αεροδρομίων της περιοχής μας θα προκαλέσει αφ ενός σοβαρή ανάσχεση στην τουριστική επισκεψιμότητα υπέρ των γειτόνων ανταγωνιστών μας και αφ ετέρου θα καταστήσει απαγορευτικά τα αεροπορικά ταξίδια για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού των νησιών μας, ιδιαίτερα εκεί που και σήμερα οι τιμές είναι στα ύψη λόγω της μονοπωλιακής εκμετάλλευσης.

Το ξεπούλημα των αεροδρομίων που εξυπηρετούν την Π.Ι.Ν θα προκαλέσει κατά συνέπεια νέο μεγάλο κτύπημα στην τοπική οικονομία, μειώνοντας την ανταγωνιστικότητα στο τουρισμό και εμποδίζοντας την διακίνηση προϊόντων και επιβατών.

Είναι πολύ πιθανόν να κινδυνεύσει η λειτουργία της επιδοτούμενης γραμμής που συνδέει σήμερα τα νησιά της Περιφέρειας, γιατί μετά την «ιδιωτικοποίηση» απαγορεύονται οι επιδοτήσεις από την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Να σημειωθεί ότι ειδικά στην περίπτωση του αεροδρομίου του Ακτίου που είναι μεικτής χρήσης (πολιτικό-στρατιωτικό) θα συμβεί η παγκόσμια πρωτοτυπία ο ιδιώτης-«επενδυτής» να παρεμβαίνει και σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας και της αμυντικής θωράκισης της χώρας! 

Η ΑΝ.Α.Σ.Α καλεί τους τοπικούς φορείς, τους φορείς του τουρισμού,την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση να αντιδράσουν από κοινού και δυναμικά προκειμένου να εμποδιστεί αυτή η ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη που επέβαλλε η πολιτική των μνημονίων και υλοποιεί η τρικομματικη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
                                
Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα προωθήσει άμεσα το θέμα για λήψη απόφασης στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αργοστόλι, 25/03/2013                 Θεόδωρος  Γαλιατσάτος
                                                       Περιφερειακός σύμβουλος
                                                       Επικεφαλής ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.