Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου στην Κεφαλονιά προσκαλεσμένος από το 2ο Λύκειο


Η Σχολική βιβλιοθήκη του 2ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου σας καλεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 και ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας (περιοχή Ξενία) στο βραδινό προβληματισμού και διαλόγου με θέμα:

Η Ευρωζώνη σε κρίση- Η Ελλάδα σε αγωνία
Υπάρχει έξοδος κινδύνου;

Θα μιλήσει: ο συγγραφέας- Δημοσιογράφος
Πέτρος Παπακωνσταντίνου

Θα ακολουθήσει συζήτηση. Σας περιμένουμε.

Ο Πέτρος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Φυσική, εργάσθηκε ως μεταπτυχιακός υπότροφος-ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών "Δημόκριτος" και έγινε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται επαγγελματικά από το 1990. Έχει εργασθεί σε πολλά περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης ως συντάκτης πολιτικών, διεθνών και επιστημονικών θεμάτων.


Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εφημερίδα "Καθημερινή". Έχει πραγματοποιήσει πολλές δημοσιογραφικές αποστολές στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, και έχει πάρει συνεντεύξεις από τους: Άγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί, Φελίπε Γκονσάλες, Χοσέ-Μαρία Αθνάρ, Τζέρι Άνταμς, Γιάσερ Αραφάτ, Ισμαήλ Χανίγια, Σιμόν Πέρες, Μπάσαρ αλ Άσαντ, Σαουκάτ Αζίζ, Μισέλ Μπατσελέτ, Ιζαμπέλ Αλιέντε, Ράμσεϊ Κλαρκ, Βάτσλαβ Κλάους, Ίλια Πριγκοζίν και Νόαμ Τσόμσκι. Αρθρογραφεί επίσης στην εβδομαδιαία εφημερίδα "Πριν" και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Ουτοπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.