Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτύπωσης σχολείων (survey): Τι κρύβει η αναλογία τμ ανά μαθητή;


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ) 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! Η κυβέρνηση απαντά στα δεκάδες κενά εκπαιδευτικών με συμπτύξεις – συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων!!!
Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαζί με όλο το λαό, να δώσει άμεση και συντονισμένη απάντηση, ενόψει και της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 20 Φλεβάρη.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί σε σύσκεψη γονείς – μαθητές το Σάββατο 16 Φλεβάρη, 6 μμ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνάσιου.
Τη στιγμή που δεκάδες μαθήματα πανελλαδικά και στο Νομό μας παραμένουν αδίδακτα από την αρχή της χρονιάς, λόγω μη πρόσληψης των απαραίτητων εκπαιδευτικών, το Υπουργείο Παιδείας στηριγμένο στην Υ.Α. 77053/Δ5 (ΦΕΚ 1149 Β/25-08-2006) πρόσθεσε μία νέα στήλη στο ηλεκτρονικό σύστημα αποτύπωσης των σχολείων (e-survey).
Ζήτησε από τους Διευθυντές των Γυμνασίων, των Λυκείων, των Δημοτικών και τις Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων σε όλη την Ελλάδα, να συμπληρώσουν πόσοι μαθητές χωράνε σε κάθε αίθουσα!
Μάλιστα, έδωσε 2 τ.μ. για κάθε νήπιο - προνήπιο και 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή......
Δημοτικού – Γυμνασίου και Λυκείου! Αυτό σημαίνει ότι σε μια αίθουσα 50 τ.μ. χωράνε 25 νήπια ή 33 μαθητές αντίστοιχα! Μιλάμε για πραγματικό στοίβαγμα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών!
Να σημειωθεί ότι, αν δε συμπληρωνόταν η νέα στήλη, το σύστημα δεν έπαιρνε κανένα άλλο στοιχείο. Άρα ήταν υποχρεωτική! Τι σημαίνει το νέο αυτό ζητούμενο στοιχείο; Μα είναι ολοφάνερο: Σαρωτικές ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ - ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ τμημάτων και σχολείων άμεσα! Θα στριμώξουν όσους μαθητές χωράνε σε κάθε αίθουσα! Δε δίνουν δεκάρα για τη μόρφωση αλλά και την ίδια τη ζωή τους!
Τι σημαίνει αυτό το στοίβαγμα παιδιών στις αίθουσες;
·         Καταρχήν, επιπλέον υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
·         Οι αρρώστιες θα αυξηθούν κατακόρυφα σε μια περίοδο που η πρόσβαση στις δομές της Υγείας δυσκολεύει. Τα ατυχήματα θα γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Γενικά η διαβίωση των μαθητών θα χειροτερέψει. Επιπλέον, θα δυσκολέψει η μετακίνηση των μαθητών, αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν χιλιόμετρα ως το σχολείο, αφού πολλά θα κλείσουν!
·         Ταυτόχρονα θα χαθούν χιλιάδες οργανικές θέσεις. Επιβεβαιώνουν και από την πλευρά αυτή την πρόθεσή τους να μηδενίσουν τους μόνιμους διορισμούς και να ελαχιστοποιήσουν την πρόσληψη αναπληρωτών. Τα χιλιάδες κενά θα τα καλύψουν με αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, δηλαδή θα αυξήσουν την απλήρωτη εργασία.
Σε μια περίοδο που τσακίζεται η λαϊκή οικογένεια, έρχεται η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με βάση και τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και στα πλαίσια του νέου σχολείου της αγοράς, να δώσει το τελειωτικό χτύπημα αυξάνοντας παραπέρα τον αριθμό μαθητών ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Αυτό είναι το νέο σχολείο της αγοράς, της ημιμάθειας και των επιχειρήσεων.
Φτάνει πια! Τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί ούτε "σάντουιτς"!
Η μόρφωση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα.
Η πρόκληση να απαντηθεί! Εδώ και τώρα να ανακαλέσει το υπουργείο Παιδείας την απαράδεκτη αναλογία τετραγωνικών / μαθητή.
·         Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών.
·         Καμία σύμπτυξη - συγχώνευση σχολείων και τμημάτων.
·         15 νήπια-προνήπια ανά νηπιαγωγό και δάσκαλο Α' και Β' τάξης. 20 μαθητές ανά δάσκαλο στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου.
Διεκδικούμε:
·         Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των οξυμένων άμεσων αναγκών των σχολείων.
·         Κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή αλλά και εποπτικά μέσα για την κάλυψη όλων των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
·         Ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, για όλα τα παιδιά.
Την Κυριακή 17 Φλεβάρη δίνουμε το παρόν στην σύσκεψη του Εργατικού κέντρου στις 7.00 μμ για να προετοιμάσουμε την απεργιακή κινητοποίηση
Σταθμοί στη δράση μας:
Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη συμμετέχουμε μαζικά στη Γενική Συνέλευση του κλάδου, 7 μμ στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνασίου.
Το Σάββατο 16 Φλεβάρη σύσκεψη ΕΛΜΕ-ΚΙ για εκπαιδευτικούς - γονείς – μαθητές 6 μμ, στο αμφιθέατρο του 2ου – 3ου Γυμνάσιου.
Την Τετάρτη 20 Φλεβάρη από τα ξημερώματα στις περιφρουρήσεις των χώρων δουλειάς και στις 10.30 πμ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

Αργοστόλι 11 Φλεβάρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.