Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΘΑΚΗΣ!


Σκηνές υστερίας, τρόμου και αηδίας εκτυλίχθηκαν την Παρασκευή 8/2, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης! Οχτώ δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, φέρανε  θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, τη κατάσχεση του μισθού του δημάρχου που έχει επιβάλλει στο Δήμο Ιθάκης το υπουργείο οικονομικών, για χρέη του κ. Κασσιανού προς το δημόσιο, περίπου 9.000.000 ευρώ και τη παραπομπή του Δήμου Ιθάκης στα δικαστήρια, από το Δημόσιο! Η κατάσχεση έχει γίνει από τον περασμένο Ιούλιο και είχε κρατηθεί μυστική  από το συμβούλιο, παρά το ότι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούσανε τα έγγραφα  8 μήνες.
Την εξαφάνιση των στοιχείων της κατάσχεσης η κ. Παναγιωτοπούλου, αντιδήμαρχος και αδερφή του  δημάρχου κ. Κασσιανού, την ονόμασε «κακοδιαχείριση εγγράφων»!
Αυτούς τους 8 μήνες, ο δήμαρχος κ. Κασσιανός έκαμε μόνος του ενέργειες, σε βάρος του Δήμου, για να προστατέψει το προσωπικό του συμφέρον.
Έκαμε αρνητική δήλωση στο υπουργείο οικονομικών που έκαμε τη ......
κατάσχεση, και  την υπόγραψε παράνομα για λογαριασμό του Δήμου!
Μόνος του χωρίς το δημοτικό συμβούλιο να ξέρει το παραμικρό, διόρισε δικηγόρο για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του και όχι τα συμφέροντα του Δήμου, στο δικαστήριο που κάνει το δημόσιο σε βάρος του Δήμου, για τα χρέη του κ. Κασσιανού!
Οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητήσανε να αποφασίσει το συμβούλιο, τη πρόσληψη δικηγόρου  που θα πάει στο δικαστήριο και θα δηλώσει ότι, ο κ. Κασσιανός μισθοδοτείται από τον Δήμο και αυτά που λέει στη δήλωση δεν αφορούν το Δήμο Ιθάκης!
Το συμβούλιο ψήφισε τη πρόταση της αντιπολίτευσης και τότε έγινε η έκρηξη! Άρχισε να ωρύεται ο δήμαρχος!
«έχω βάλει εγώ δικηγόρο και είναι δική μου αρμοδιότητα και δε μπορεί το συμβούλιο να διορίσει δικηγόρο»!
«Μόνο ο δήμαρχος μπορεί να διορίσει δικηγόρο»!
Μόλις το δημοτικό συμβούλιο είπε και το όνομα του δικηγόρου, έγινε κόλαση!
«Δεν έχετε δικαίωμα να πείτε όνομα, είναι δική μου δουλειά αυτό. Μη τολμήσεις Γιώργο, στο Γραμματέα, και γράψεις όνομα»!
Τότε ο Γραμματέας που κρατούσε τα πρακτικά βροντάει το μολύβι και βγάνει κραυγή αγανάκτησης! «Με έχετε τρελάνει με τα καμώματά σας , δεν αντέχω άλλο» και άρχισε να κλωτσάει ότι βρίσκει μπροστά του! Μάθαμε ότι τον είχε καλέσει ο δήμαρχος και η αδερφή του σε απολογία χωρίς να φταίει ο άνθρωπος γι άλλο θέμα!
Ο Πρόεδρος του συμβουλίου προσπαθεί να γράψει ο ίδιος το όνομα που ψήφισε το συμβούλιο και τότε του παίρνει ο δήμαρχος το βιβλίο των πρακτικών φωνάζοντας «σου είπα δε θα γράψεις όνομα, καταλαβαίνεις, θα πληρώσω τα χρέη μ αυτό»! Φέρε το βιβλίο του έλεγε ο Πρόεδρος «όχι δε στο δίνω και δε θα γράψεις όνομα, όποιονε θέλω εγώ θα βάλω. Είναι πολύ σοβαρό το πράγμα»! Σε κατάσταση αμόκ δήμαρχος και η αδερφή του, φοβερίζανε όσους δεν άφηναν να γίνει το δικό τους σχέδιο. Η αδερφή του, ενώ φώναζε να συνεχιστεί το συμβούλιο για να δει ποιοι ψηφίσανε το όνομα του δικηγόρου, μόλις είδε ότι δε τους βγαίνανε οι ψήφοι, έφυγε μαζί με τον αδερφό της και φώναζε  «μη τολμήσει κανένας και βάλει όνομα δικηγόρου γιατί θα κάνω ένσταση»! «Να κάνεις αύριο» της φώναζε ο Πρόεδρος!
Δε ξέρω τι έγινε από κει και κάτω γιατί αηδίασα και έφυγα. Ρωτάω όμως, κανένας Υπουργός, κανένας Εισαγγελέας θα ασχοληθεί ποτέ σοβαρά με τη δράση αυτού του δίδυμου που κυβερνάει το Θιάκι, ενώ είναι χωμένο μέσα στην ανομία, τη παρανομία και  καθημερινά διαπράττει ποινικά αδικήματα σε βάρος του δήμου;  Οι συλλήψεις για χρέη στο δημόσιο, στο Θιάκι αρχίσανε και τελειώσανε με τα δύο χιλιάρικα ενός μαγκούφη εργάτη; Τι μας λένε;
Φεύγοντας από την αίθουσα, έπεσα πάνω σε διάλογο δύο δημοτικών συμβούλων. Έλεγε ο ένας της συμπολίτευσης  στον άλλο της αντιπολίτευσης: Κι άμα είναι να γλυτώσει τα χρέη του ο Κασσιανός , τι έγινε; Κακό είναι; Μαθαίνω ότι ο κύριος αυτός προβάρει το κουστούμι του δήμαρχου περιμένοντας τη καθαίρεση του Κασσιανού! Μάλλον σχολή. ανοίξανε!
Η ΚΙΡΚΗ της άλλης ΙΘΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.