Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΜΗΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΤΕΙ:

Δηλώνουμε την διαφωνία και έντονη διαμαρτυρία μας για μια εξέλιξη που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και την πορεία του νησιού μας!

Το Σάββατο το απόγευμα 2/02, συνήλθαν σε έκτακτη κοινή συνεδρίαση, το Τ.Σ. Σάμης και οι φορείς της πόλης, με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας συζήτησης το κλείσιμο τμημάτων των ΤΕΙ στο νομό μας.

Ύστερα από την εισήγηση της Πρόεδρου του Τ.Σ. Όλγα Αντωνάτου - Βαλσάμου, ακολούθησε συζήτηση, όπου εκφράστηκε ο έντονος προβληματισμός των παρευρισκομένων, για το θέμα των ΤΕΙ, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί μας τα τελευταία 2,5 χρόνια.
Έντονος ήταν ο προβληματισμός για το μέλλον του νησιού, αν κλείσουν τα ΤΕΙ και αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική που έφερε το νησί μας ( και όχι μόνο ) αρκετά χρόνια πίσω.
Στο τέλος της συνεδρίασης, συντάχθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:
Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» για την ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου, προτείνεται η κατάργηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Με την παρούσα απόφαση θέλουμε να δηλώσουμε την διαφωνία και έντονη διαμαρτυρία μας για μια εξέλιξη που θα έχει σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία και την πορεία του νησιού μας.

Εκτός από τους προφανείς λόγους που έχουν σχέση με την τοπική οικονομία, θέλουμε να τονίσουμε ότι το κλείσιμο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θα αποτελέσει καθοριστικό πλήγμα στην εξέλιξη της κοινωνίας της Κεφαλονιάς, αλλά και των υπολοίπων νησιών, της Ζακύνθου και της Λευκάδας. Στην συγκυρία που διανύουμε, μια τέτοια απόφαση επιβαρύνει την ήδη δύσκολη κατάσταση των νησιών μας, απομακρύνοντας όλο και περισσότερο την προοπτική της ανάκαμψης.

Ζητάμε να μην προχωρήσει η συγκεκριμένη πρόταση και να συνεχίσει η λειτουργία των Σχολών στο νησί μας. Ακόμη και στην περίπτωση που η αυτόνομη λειτουργία του δεν μπορεί να υποστηριχθεί επαρκώς στην παρούσα συγκυρία, προτείνουμε την ενσωμάτωσή του στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την αναβάθμισή του, που έτσι θα δικαιολογήσει (επιτέλους!) και τον τίτλο του ως Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Νησιών του Ιονίου, των Επτανήσων με την ξεχωριστή ιστορική διαδρομή και τον πλούσιο πολιτισμό.¨ 
Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνεδρίαση με θέμα, τα προβλήματα της πόλης της Σάμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.