Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Τουριστικής Επιτροπής κατά της εφαρμογής του Σχεδίου «Αθηνά» στην Κεφαλονιά.


Στη Συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2013 της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Κεφαλονιάς  και μετά από εμπεριστατωμένη ενημέρωση προς τα Μέλη από τον Καθ. Ν. Πετράκη για την ενδεχόμενη εφαρμογή του Σχεδίου «Αθηνά» στα ΤΕΙ Κεφαλονιάς, καταγγέλλουμε ομόφωνα το συγκεκριμένο Σχέδιο, θεωρώντας το άδικο ως σχεδιαστική αξιολόγηση και προσβλητικό ως προς την άνευ λόγου διατάραξη του κοινωνικού ιστού και της Εκπαιδευτικής και Φοιτητικής κοινότητας του Νησιού.
Οι Σχολές των ΤΕΙ στην Κεφαλονιά αποτελούν Πνευματικά Ιδρύματα υψηλού Εκπαιδευτικού κύρους, που δραστηριοποιούνται ενεργά και με επιτυχία τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και Πανελλήνια αλλά και διεθνώς.
Συγκεκριμένα, ήδη υπάρχει διαρκής συνεργασία της Τουριστικής Επιτροπής με τη Σχολή Δημοσίων Σχέσεων και η συμβολή της στο ποιοτικό profile του Τουρισμού στην Κεφαλονιά είναι ......
εξαιρετικά σημαντική.
Θεωρούμε απαραίτητη, όχι μόνο τη διατήρηση των ΤΕΙ στο Νησί, αλλά την περαιτέρω αναβάθμιση και ενίσχυσή τους.
Επιπλέον θυμίζουμε ότι ήδη από το 1996 έχει κατατεθεί από τη Συντονιστική Επιτροπή (κ. Μ. Κουρή, κ. Ε. Μπάκα, κ. Π. Μπαζίγου, κ. Ε. Ευαγγελάτου, κ. Η. Φραγκισκάτου, κ. Β. Μάντουκα, κ. Π. Παυλάτου & κ. Ε. Κεκάτου)  του 5ου Συμποσίου Φυσιατρικής & Φυσικοθεραπείας, στο τότε Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, πρόταση για την ανάπτυξη του Ιονίου Πανεπιστημίου και στην Κεφαλονιά (Ιδιαίτ. Γραφείο κ. Υπουργού : Α.Π. 102/19-12-96).
 
Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.