Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σεισμοί σε Ζάκυνθο και Πύλο τα ξημερώματα!



Δύο σεισμικές δονήσεις ξύπνησαν το Νότιο Ιόνιο, σήμερα τα χαράματα.
Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 05.12 τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 50 χιλιόμετρα νότια και ελαφρώς δυτικά της Ζακύνθου, και βορειοδυτικά των από τα νησάκια Στροφάδια. Είχε εστιακό βάθος περίπου 9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Οι μετασεισμοί ήταν πολύ.....μικροί και έγιναν αισθητοί τοπικά.
Συγκεκριμένα το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 70 χλμ. νότια της Ζακύνθου, 135 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 292 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ είχε εστιακό βάθος 3 χλμ.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, της Ζακύνθου, της Ηλείας και των δυτικών ακτών του Νομού Μεσσηνίας.
Δεύτερος Σεισμός στις 07.42!
Πάνω στο ίδιο τόξο του Ιονίου και αρκετά πιο Νότια, δυόμιση ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε νέα σεισμική δόνηση προς την περιοχή της Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα στις 07:42 σημειώθηκε δόνηση μεγέθους 4,9R σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με επίκεντρο την περιοχή 39 χλμ νότια – νοτιοδυτικά της Πύλου και εστιακό βάθος 17,5 χλμ.
Η «δίδυμη» σεισμική δόνηση δεν έδωσε μετασεισμούς.
Δείτε πληροφορίες από το Αστεροσκοπείο Αθηνών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.