Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ


ΙΘΑΚΗ 17-12-2012
 ΠΡΟΣ                          
1.Αξ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
2.Αξ. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης
          κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα
3. Αξ .Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, κ.Λ. Ρακιντζή
Αξιότιμοι κύριοι
Από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, σας έχουμε ενημερώσει κατ’ επανάληψη, για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Ιθάκης, εξαιτίας της παράνομης  και καταχρηστικής άσκησης εξουσίας εκ μέρους του Δημάρχου κ. Κασσιανού. Δυστυχώς, η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του Δημάρχου και η ανοχή της εκ μέρους της Πολιτείας, προκαλεί πλέον άμεση οικονομική ζημία στο Δήμο Ιθάκης, στους δημότες και στο Δημόσιο. Παράλληλα εκθέτει τις ...........
αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας, οι οποίες δείχνουν να παρακολουθούν αμήχανες τη συνεχή καταπάτηση του Νόμου από τον Δήμαρχο Ιθάκης. Τα όσα θα σας εκθέσουμε παρακάτω ,αποτελούν ένα μόνον δείγμα του τι ακριβώς συμβαίνει στο Δήμο Ιθάκης τα δύο τελευταία χρόνια, ποιες λογικές επικρατούν και ποιες νοοτροπίες. Δείχνουν , πώς ο Δήμος Ιθάκης χρησιμοποιείται από το Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο Ιθάκης, ως το μέσον για την διεκπεραίωση ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!
Από τον Ιούλιο του 2012 έχουν επιδοθεί στο Δήμο Ιθάκης, δύο Αναγκαστικές Κατασχέσεις εις χείρας τρίτου και συγκεκριμένα του Δήμου Ιθάκης, για ληξιπρόθεσμα χρέη του κ. Κασσιανού προς το Δημόσιο.
Η πρώτη κατάσχεση επιδόθηκε στις 06-07-2012 με το 13582/12.6.12 έγγραφο της Δ.Ο.Υ Αγίου Δημητρίου και αφορούσε ληξιπρόθεσμες οφειλές του κ. Κασσιανού ύψους 8.447.955,39 ευρώ. Το τι ακριβώς συνέβη με τη συγκεκριμένη κατάσχεση, το περιγράφουμε στο από 28-11-2012 έγγραφό μας προς το Δήμο Ιθάκης, το οποίο κοινοποιήσαμε και προς τον Αξ . Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης και σας το υποβάλλουμε εκ νέου.
Περιληπτικά σας ενημερώνουμε ότι η συγκεκριμένη κατάσχεση κρατήθηκε και κρατείται  μέχρι και σήμερα εν αγνοία των μελών του Δ.Σ, πλην  2-3 δημοτικών συμβούλων του περιβάλλοντος του Δημάρχου. Παρά το γεγονός ότι έχουμε υποβάλλει έγγραφη αίτηση στο Δήμο από τις 28-11-2012, ο Δήμαρχος και η αναπληρωτής του Αντιδήμαρχος, δεν μας χορηγούν τα στοιχεία της σοβαρής αυτής υπόθεσης. Εν αγνοία του Δ.Σ ο κ. Κασσιανός προβαίνει για λογαριασμό του Δήμου και με το υπ. Αριθμ. 6/22-08-2012 έγγραφό του, σε αρνητική δήλωση προς τη Δ.Ο.Υ  Αγ. Δημητρίου. Έτσι ο Δήμος Ιθάκης αντί να υποστηρίξει το Δημόσιο και το Δημοτικό συμφέρον  όπως έχει υποχρέωση, παρουσιάζεται να μάχεται αυτά τα συμφέροντα και να εξυπηρετεί το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ κ. Κασσιανού! Αυτά γίνονται σε κατάφορη παραβίαση των άρθρων 58  και 61 του ν.3852/2010.
Το δημόσιο έχει ασκήσει ανακοπή στην αρνητική δήλωση του Δήμου και ο Δήμος οδηγείται στα δικαστήρια. Εκεί θα πρέπει να υποστηρίξει μεταξύ άλλων επιχειρημάτων που επικαλείται ο κ. Κασσιανός για να μη καταβάλλει τα χρέη του προς το Δημόσιο και τα εξής:
-         Η απαίτηση του Δημοσίου είναι ΠΑΡΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ!
-         Η απαίτηση αυτή αφορά πολύ μικρότερο ποσό!
-         Το ποσό αυτό γιγαντώθηκε ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ!
Αυτά επικαλείται στην αρνητική του δήλωση ο Δήμος Ιθάκης! Στο εύλογο ερώτημα  <<πώς γνωρίζει ο Δήμος Ιθάκης αυτά τα στοιχεία για τα προσωπικά χρέη του κ. Κασσιανού;>> δεν απαντάει κανείς!
Η δεύτερη κατάσχεση στα χέρια του Δήμου Ιθάκης , επιδόθηκε στις 25-09-2012 και αφορούσε χρέη του κ. Κασσιανού προς το Δημόσιο, ύψους  169.247,48 ευρώ. Την τύχη αυτής κατάσχεσης και τις οδυνηρές συνέπειες που είχε για τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου, αλλά και για την υπηρεσιακή κατάσταση της προϊσταμένης των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, σας τις αναφέρουμε στην από 16-11-2012 επιστολή μας ,την οποία και σας επισυνάπτουμε.
Εμείς θεωρούμε ότι αυτά που συμβαίνουν στο Δήμο Ιθάκης ,αποτελούν:
-Θλιβερά δείγματα της βαθειάς σήψης που επικρατεί πλέον στη λειτουργία του Δήμου Ιθάκης.
-Προσβολή για τον δοκιμαζόμενο, εξαιτίας της κρίσης, πολίτη.
-Προσβολή για τους θεσμούς της Πολιτείας.
- Ντροπή για τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Είμαστε βέβαιοι ότι κι εσείς δεν επικροτείτε τέτοιες συμπεριφορές  και θα διαφυλάξετε το δημόσιο και δημοτικό συμφέρον, που βλάπτονται ανεπανόρθωτα από τις ενέργειες του δημάρχου και της αντιδημάρχου και  τις οποίες σας έχουμε γνωστοποιήσει, μαζί με τα αποδεικτικά έγγραφα.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ:1. Το 13582/12-6-12 έγγραφο Δ.Ο.Υ Αγ. Δημητρίου, περί αναγκαστικής κατάσχεσης  εις χείρας του Δήμου.
2.Το  99539/491644 έγγραφο του Ν.Σ.Κ.
3.Το  υπ’ αριθμ. 6/2012 έγγραφο –αρνητική δήλωση του Δήμου Ιθάκης.
4. Τις  από : 16-11-2012 και  28-11-2012 επιστολές μας προς Αξ .Υπουργό Εσωτερικών και Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
5.Την από 28-11-2012 επιστολής μας προς Δήμο Ιθάκης.
6.Την  225/2012 απόφασης Δ.Σ.

                                                           ΜΕ ΤΙΜΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ, πρώην Δήμαρχος Ιθάκης.
ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ, πρώην Δήμαρχος  Ιθάκης.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ, επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού, πρώην  Έπαρχος Ιθάκης.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ, επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού, πρώην Πρόεδρος Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.