Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

 “Η συγκάλυψη έχει ονοματεπώνυμο «Αντώνης Σαμαράς»”


Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η επιχείρηση συγκάλυψης της λίστας Λαγκάρντ έχει ονοματεπώνυμο «Αντώνης Σαμαράς», ενώ μίλησε και για «όρκο σιωπής» από την πλευρά του Πρωθυπουργού.
Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική και για την οικονομική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι μοναδικός δρόμος για το λαό είναι «η ανατροπή και δημοκρατία».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σιωπήσει», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «μπροστά στις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων «για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μας. Και ειδικότερα των πολιτικών ευθυνών και του κ. Παπανδρέου και τοτυ κ. Σαμαρά σε αυτή την υπόθεση».
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τους επόμενους τρεις μήνες έρχεται νέα δέσμη μέτρων. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι συνέταιροι του  μνημονίου και της κυβέρνησης θα διστάσουν. Δεν λογαριάζουν τίποτε. Δε σέβονται απολύτως τίποτε. Κρύβονται από την κοινωνία και των ισοπεδώνουν. Αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να........
μας κουνάνε το δάχτυλο».
Παράλληλα  εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του MEGA και αναφερόμενος στο δάνειο των 98 εκατ. ευρώ ζήτησε «να μην παραμυθιάζουν τον κόσμο για το δάνειο που έλαβε το σύστημα της προπαγάνδας και δημοσίων έργων από την τραπεζοκρατία του τόπου με κυβερνητική εντολή, λίγες ημέρες πριν την τοποθέτηση επιτρόπου σε αυτές. Οι ίδιοι έστειλαν δελτίο τύπου και δημοσιεύτηκε παντού, ακόμα και στο Χρηματιστήριο, για ομολογιακό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Και είναι οι ίδιοι που διαψεύδουν τον εαυτό τους και το Χρηματιστήριο, ως συνήθως επιτιθέμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ».
O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε επίσης:
«-Ποιες άλλες επιχειρήσεις, πολύ μικρές έως πολύ μεγάλες, πέτυχαν αναχρηματοδότηση δανείου 88 εκ. ευρώ και επιπλέον δέκα εκατομμύρια σε ρευστό και μάλιστα με αρνητικούς ισολογισμούς;
-Με ποια χρηματοπιστωτικά κριτήρια οι πρόθυμες τράπεζες δίνουν δάνεια σε επιχειρήσεις, σε άλλες δίνουν και σε άλλες κόβουν τη ρευστότητα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.