Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Η ομιλία του Γιώργου Καλούδη στη πίττα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την 1-1-2013.


ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ
  2ο Μέρος
Είναι αναγκαία μία μικρή συμπλήρωση στη πρόταση για τους υπουργούς βουλευτές που δεν συμπεριελήφθη στο χθεσινό κείμενο:
  Με βάση το κατακρεουργημένο από τους Μνημονιακους Σύνταγμα το Πολίτευμα είναι Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.
  Οι βουλευτές πρέπει να είναι εκπρόσωποι του λαού που τους εκλέγει και ΟΧΙ όπως στη πράξη ισχύει δηλ. είναι   μία κάστα υπεράνω των νόμων με προνόμια, παράνομο πλουτισμό, και με το ακαταδίωκτο, όσο και εάν κλέψουν, επειδή …διαλύουν πρόωρα τη Βουλή.
 ( Siemens, Βατοπέδι κλπ,κλπ).
  Είναι αδιόρθωτοι, αμετανόητοι, κυνικοί και αδίστακτοι:
Την ώρα που επέβαλαν ΦΠΑ 23% και από εφέτος και φόρο εισοδήματος 27% από το πρώτο ευρώ, εξολοθρεύοντας τη μικρομεσαία τάξη,  για τον εαυτό τους εφέτος θέσπισαν να φορολογείται μόνον το 25% του εισοδήματός τους και αφορολόγητο το 75% του εισοδήματός τους. Αυτό προσβάλλει ευθέως τις αρχές της αναλογικότητας και της ισότητας που επιβάλλει το Σύνταγμα.
  Υπουργοί & βουλευτές, ως εκπρόσωποι του λαού και όχι ως τύραννοι, πρέπει να ακολουθούν τη πορεία του λαού: Φτωχαίνει
Ο λαός να φτωχαίνουν και αυτοί. Φορολογείται άγρια ο λαός να φορολογούνται άγρια και αυτοί. Κανένα αφορολόγητο στους αδίστακτους βουλευτές.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΑ
Η κυβέρνηση Σπύρου με κεντρικές κυβερνήσεις στην Αθήνα Γ.Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά έφερε τα Επτάνησα σε χειρότερη θέση τη διετία 2011-2012.

  Τουρισμός χωρίς καθημερινές τακτικές συγκοινωνίες δεν αναπτύσσεται. Οι αεροπορικές και ακτοπλοικές συγκοινωνίες των νησιών μας με Αθήνα, με Θεσ/κη, με τις απένατι ακτές,  μεταξύ των νησιών μας και με τις πόλεις του εξωτερικού είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, ενώ στην Αθήνα και στη Θες/κη οι αστικές συγκοινωνίες επιδοτούνται με 5δις ευρώ το χρόνο, ενώ ο ελλειμματικός ΟΣΕ επιδοτείται με 2δις ευρώ το χρόνο, ενώ τα νησιά του Αιγαίου έχουν επιδότηση στη καθημερινή αεροπορική τους συγκοινωνία, και ενώ στο Αιγαίο οι μεταφορές αγροτικών προιόντων επιδοτούνται στο 100%.

  Ο ΦΠΑ παρέμεινε στα Νησιά μας στο 23% ενώ στα Νησιά του Αιγαίου και των Κυκλάδων παρέμεινε στο 5% !
 
  Η  τρικομματική κυβέρνηση  Σαμαρά επανίδρυσε το Υπουργείο «Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» και πάλι για τους αρχολίπαρους Μωραίτες της Αθήνας το Ιόνιο δεν υπάρχει στο χάρτη.
  
  Δεν έγινε μέσα στο 2012 ούτε μία Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών, ενώ οι Δήμαρχοι συγκάλεσαν 2 Γ.Σ., έκαναν πορεία έξω από το υπουργείο και κέρδισαν και 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι Περιφερειάρχες πήραν…οοο ευρώ!

  Ίδρυσαν Αποκεντρωμένη Διοίκηση «Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και …Ιονίου» με έδρα τη Πάτρα, με το μυαλό τους στα έσοδα από τον τουρισμό, στα πετρέλαια, στον πλούτο μας και στον ασφυκτικό πολιτικό έλεγχο από όσο πιο μακρυά  γίνεται για να είναι ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ, και στη συνέχεια αποδυνάμωσαν  τα νησιά μας από περιφερειακές υπηρεσίες(Τράπεζα της Ελλάδος, ΙΚΑ, Περιφερειακές Διευθύνσεις Εφοριών, Εργασίας, Δευτεροβάθμιες Υγιειονομικές  Επιτροπές κλπ) σε Γιάννενα και Πάτρα.
 Κατήργησαν τα Ειρηνοδικεία  Ληξουρίου,Ιθάκης,Παξών, Λευκίμμης .
  Θέλουν να φάνε ακόμα και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο του Ληξουρίου, ενώ είναι δωρεά-ευεργασία.
  Τα ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ Αεροδρόμιου και Λιμανιού Κέρκυρας με 25εκατομμύρια ευρώ το χρόνο το Αεροδρόμιο στα κρατικά ταμεία και με 3 εκ.€ το χρόνο στα κρατικά ταμεία, θέλουν να τα δώσουν πλιάτσικο σε φίλους τους και για να διευκολυνθούν σχεδιάζουν τη μεταφορά της διοίκσης του Λιμανιού της Κέρκυρας στη Πάτρα υπό την Πάτρα και αυτό !

Το δόγμα τους: «Όσο πιο μακρυά από τους Επτανήσιους τόσο πιο καλά για την αθηναική ολιγαρχία».

 Σε όλα τα παραπάνω  η  μεν κυβέρνηση Σπύρου καμμία διεκδίκηση και απλά αναφωνούσε:  YES MEN!», οι δε μνημονιακοί βουλευτές και βουλευτίνες Γκερέκου-Βοσκοπούλου και Δένδιας ψήφιζαν το κακό μας και την εξολόθρευσή μας.

 Από δράσεις «πλούσιες:» Φυλλάδια και φυλλάδια και φυλλάδια και ταξείδια για τουριστική προβολή νησιών με τις χειρότερες συγκοινωνίες νησιών της Ευρώπης, με δρόμους άθλιους και με πόλεις, με πρωταθλήτρια  τη πόλη της Κέρκυρας, βρώμικες και χωρίς φωτισμό.
Και  από έργα:
Στη Λευκάδα δεν εκτελείται ούτε ένα έργο του  ΕΣΠΑ( Χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαική Ένωση).
Εμπορικό Λιμάνι Αργοστολίου τίποτα.
Για το Λύκειο Αργοστολίου έγινε μία φιέστα που είναι φούμαρα διότι η ένταξη έγινε χωρίς τη δέσμευση για τη συνέχειά του.
 Στη Κέρκυρα τα ΦΡΑΓΜΑΤΑ για αξιοπρεπή ύδρευση των Κερκυραίων ήταν ΜΙΑ ΦΟΥΣΚΑ απάτης των λαθρεπιβατών της εξουσίας.
 Στη Ζάκυνθο τα κρουαζερόπλοια περνάνε και οι Ζακυνθοί κουνάνε μαντήλια.
  Μαντήλια κουνάνε και οι Κερκυραίοι στα καράβια της γραμμής Ιταλία – Ελλάδα, αφού δεν πιάνει πλέον κανένα Κέρκυρα ! 
  
  Όποιος δεν γνωρίζει καλά ιστορία και όποιος δεν έχει διδαχθεί από την ιστορία και των Επτανήσων και της Ελλάδας, δεν κάνει ούτε για δημοτικός σύμβουλος.
 Πελοππονήσιοι δολοφόνησαν τον Ιωάννη Καποδίστρια,
 Πελοποννήσιοι  υπήκοντες στα κελεύσματα της αθηναικής ολιγαρχίας  έχουν σχεδιάσει και αποπειρώνται να καταλύσουν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αφού μας έχουν ήδη καταληστεύσει τον πλούτο για να πάρουν ότι χρυσάφι απέμεινε από τον τουρισμό, το χρυσάφι από τα Λιμάνια μας και τα αεροδρόμιά μας και το ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΑΦΙ που  έρχεται.

Επτανήσιες, Επτανήσιοι:
ΨΗΛΑ το κεφάλι.
Χαμόγελο.
Πίστη στις ζωντανές δυνάμεις των Επτανήσων και όχι στις προσκυνημένες δυνάμεις.
 Κλείστε τις τηλεοράσεις και  μην  βλέπετε αθηναικά κανάλια που ταίζουν μνημονιακό πολιτικό χασίσι υποταγής και ραγιαδισμού τον  λαό.
Να βλέπετε μόνον τοπικά κανάλια, να ακούτε ραδιοφωνικούς σταθμούς που καλλιεργούν τη σκέψη όπως και οι εφημερίδες, και να κάνετε συζητήσεις στα καφενεία.
 Όσοι δεν έχετε  μπεί στο διαδίκτυο να ζητήσετε  από τα παιδιά σας  να σας μυήσουν στον νέο κόσμο της δημοκρατίας μέσω των blogs kai facebook.
 Να προκαλείτε  το  διάλογο και τις συζητήσεις.
 Και θα ανατρέψουμε αυτές τις καταστροφικές πολιτικές και τους εξολοθρευτές του Επτανησιακού Λαού.
Επτανήσιες, Επτανήσιοι,
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ με χαμόγελο για την ανατροπή.

Μέρος των προτάσεων αυτών δεν με άφησαν να τις  πω, διότι με διέκοπταν συνεχώς και  διατυπώνονται και ως πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.