Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

«Επεισοδιακή» η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (VIDEO) - ενημερωμένο


Του Χρήστου Λαμπράκη
Μόνο σε Χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν ήταν η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου για άλλη μια φορά, δυστυχώς, η κατάσταση ξέφυγε εκτός ορίων, με τους Δημοτικούς Συμβούλους ένθεν κακείθεν να ανταλλάσσουν αντεγκλήσεις, μαινόμενοι.
Αρχικά με εισήγηση της κας Νικολαϊδου συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης το θέμα της μεταφοράς αρμοδιοτήτων τεσσάρων υπαλλήλων για εξυπηρέτηση των αλλοδαπών από το Δήμο στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Μετά από συζήτηση περίπου μιας ώρας η εισήγηση έγινε δεκτή με 23 ψήφους.

Στη συνέχεια, περνώντας στα θέματα ημερήσιας διάταξης ο κος Μαντζουράτος, προϊστάμενος του αρμόδιου τμήματος εισηγήθηκε στο σώμα το θέμα της αίτησης στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για επιμήκυνση των χορηγηθέντων δανείων του Δήμου.

Το πνεύμα της εν λόγω εισήγησης, η υπερψήφιση της οποίας απαιτούσε αυξημένη πλειοψηφία 28 συμβούλων, ήταν η παράταση κατά 8 χρόνια της περιόδου αποπληρωμής των δανείων με ταυτόχρονη περίοδο χάριτος 3 χρόνων με σκοπό την ελάφρυνση του Δήμου από τις υπέρογκες .... δανειακές του υποχρεώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κου Μαντζουράτου τίποτα δεν προμήνυε το τι θα επακολουθήσει.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παρίσης υπεραμύνθηκε της υπερψήφισης της επιμήκυνσης των δανείων του δήμου , εκφράζοντας την αγωνία του να μην χάσουν τα ταμεία του δήμου την ρευστότητα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.