Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του 1ου Γυμνασίου Αργοστολίου


 Για τις καλές στιγμές της σχολικής ζωής θα έπρεπε να γράφουμε συχνότερα. Πέραν από μια εκπαιδευτική διαδικασία η οποία εξελίσσεται αθόρυβα και αποδίδει καρπούς, έχουμε συχνά τη δυνατότητα να θαυμάζουμε το αποτέλεσμα της δημιουργικής προσπάθειας των παιδιών μας και των δασκάλων τους, καθώς προσφέρεται στο κοινό στα πλαίσια των σχολικών εορτών. Η καταγραφή των προσπαθειών αυτών και η προβολή τους επιβραβεύει την εργατικότητα, ενθαρρύνει την αφοσίωση σε υψηλούς στόχους, δημιουργεί καλά πρότυπα, εμπνέει αξίες, ενδυναμώνει την αισιοδοξία μας.

   Το 1ο Γυμνάσιο παρουσίασε την Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Δημοτικό Θέατρο «Ο Κέφαλος» (ευγενική φιλοξενία του Δήμου Κεφαλλονιάς), σε ώρα απογευματινή, που έδιδε τη δυνατότητα σε πολύ κόσμο να την παρακολουθήσει. Οι αναφορές του Διευθυντή του σχολείου κ. Κώστα Γεωργούλη στο μήνυμα των ημερών, στο άνοιγμα της καρδιάς μας - στην ανάγκη επικοινωνίας με τους συνανθρώπους μας, συνδυάστηκαν αρμονικά στο πρώτο μέρος της γιορτής με την θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του γέρο-Σκρουτζ», σε διδασκαλία της καθηγήτριας του σχολείου κας Ζάννας Πεφάνη. Στην διανομή των ρόλων οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου ......
Γεράσιμος Παπαδημητρίου (ως Σκρουτζ), Γεράσιμος Βασίλης, Βάσια Αντωνάτου, Βασιλική Τζιβρά, Βαρβάρα Σταθάτου, Έλενα Νάσιου, Ελένη Τσαμοπούλου, Στέφανος Πετεινάτος, Μαρίνα Πεφάνη, Αγγελική Στάβερη, Μαρία Γαρμπή, Κλειώ Καππάτου, Μαρία Αντωνάτου, Άγγελος Βαλεντής, Δήμητρα Λυκούδη, Σοφία Τζουγανάτου, Μαριαλένα Χιόνη, Μέμη Σπυριδάκη. Σε απαγγελία ποιήματος η μαθήτρια Εύα Πολλάκη.
   Στο δεύτερο μέρος της γιορτής η αρμονία θριάμβευσε, καθώς η χορωδία του σχολείου παρουσίασε γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διδασκαλία του μουσικού μας, κ. Σπύρου Κοσμάτου. Μέλη της χορωδίας οι μαθήτριες Μαρία Γαρμπή, Ευαγγελία Παπαναστασάτου, Κλειώ Καππάτου, Μιχαήλα Κοκκόση και Ειρήνη Αντωνάτου. (Τα ονόματα των παιδιών τα σημειώνουμε με την σειρά που αναφέρονται στο έντυπο πρόγραμμα).
   Η σχολική γιορτή ήταν επιτυχημένη, καθώς τα παιδιά και οι υπεύθυνοι καθηγητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες δουλειάς για την προετοιμασία της, όχι μόνον εντός αλλά και εκτός του σχολικού ωραρίου, γεγονός που έχει την ιδιαίτερη σημασία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.