Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Η EΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1 & 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ


ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΜΕ, ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ & ΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ
  Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων στις 1 & 2 Δεκέμβρη 2012
    2ο ΜΕΡΟΣ
 1.    Ο Επικεφαλής της παράραξής μας Γιώργος Καλούδης εισηγήθηκε το θέμα που ζήτησε και εγγράφτηκε στην Ημερήσια Διάταξη για: 1) ΄Αμεση ανάκληση του Π.Δ. Σαμαρά-Ρουπακιώτη για κατάργηση από 1-1-2013 των  Επτανησιακών Ειρηνοδικείων: Ιθάκης, Ληξουρίου, Παξών, Λευκίμμης, Όρους Βόρειας Κέρκυρας και Απολλωνίων Λευκάδας,
2.    Άμεση νομοθετική ρύθμιση και κατάργηση ή ουσιαστική και δραστική μείωση των εξοντωτικών παραβόλων του..........
δημοσίου των 200 ευρώ που προαπαιτούνται για να καταθέσει ένας πολίτης μία έφεση, μία ανακοπή, προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά παράνομων πράξεων κρατικών ή δημοτικών οργάνων, κλπ  όταν βλάφτηκε και αδικήθηκε και  παράβολο δημοσίου 150 ευρώ για να καταθέσει μία μήνυση, πέραν των άλλων εξόδων.

 Τα  Ειρηνοδικεία έχουν τις ρίζες τους στους Βενετσιάνους και είναι θεσμός λαϊκής δικαιοσύνης  για τους εξής λόγους:
Α) Ο πολίτης  δικάζεται στον τόπο του και δεν ξοδεύεται για να ταξιδέψει.
Β)  Ο Νησιώτης δεν χρειάζεται να κάνει από 2 έως τρείς διανυκτερεύσεις σε άλλο νησί.
Γ) Οι Ειρηνοδίκες επειδή δεν υπόκεινται σε προαγωγές αλλάμόνον μετατίθενται είναι μετά το Συμβούλιο Επικρατείας, από τους πιό αναξάρτητους Δικαστές. Ως γνωστόν οι κυβερνήσεις προσπαθούν καιεν μέρει το καταφέρνουν να ελέγχουν τους δικαστές μέσω του διορισμού των Προέδρων και Αντιπροέδρψν Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε.
Δ) Οι δίκες συνδυάζονται και με αυτοψίες, που είναι μία διαδικασία που ικανοποιεί το λαϊκό περί δικαίου αίσθημα.
Ε)Τα Ειρηνοδικεία συνδυάζονται και με Πταισματοδικεία και με μεταβατικά Μονομελή πλημελειοδικεία που εξυπηρετούν τον λαό.

Οι  εγκληματικές πράξεις αυτές για τους πολίτες και τους Επτανήσιους Νησιώτες υπαγορεύτηκαν από τα εγκληματικά Μνημόνια  και  από τρελλούς μνημονιακούς υπουργούς και βουλευτές που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κατέχουν κάποιες καρέκλες να ωφελούνται αυτοί, οι οικογένειές τους και οι κομματάρχες τους και ας εξολοθρεύουν τον λαό και τα νησιά μας. Είναι τρελλοί οι Μνημονιακοί, μανιακοί της εξουσίας και της εξάρτησής τους από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους.

Είναι δε και αντισυνταγματικά όλα αυτά διότι:
Α) Δεν έχουν πρόνοια για τους νησιώτες που είναι οιονεί αποκλεισμένοι, κατά παράβαση του 101.4 του Συντάγματος,δηλ. Παραβιάζουν με κυνικό τρόπο τις διατάξεις για τη νησιωτικότητα και ίσα δικαιώματα για τους νησιώτες,
Β) Καθιστούν από δυσπρόσιτη έως απρόσιτη τη δικαιοσύνη και την απονομή δικαίου για  τα μεσαία και φτωχά εισοδήματα που μετά τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού από τα μνημόνια δεν θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια και να βρούν το δίκιο τους και έτσι θα κυριαρχούν οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι και οικονομικά ισχυροί (αφού έκαναν μαριονέτες τους τους ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ υπουργούς, βουλευτές κλπ στελέχη) και στα δικαστήρια.
Αυτό αντιβαίνει ευθέως την θεμελιώδη συνταγματική επιταγή της ισότητας των πολιτών.
  
 Εάν εφαρμοστούν ή  εάν συνεχίσουν να εφαρμόζονται  τα παραπάνω ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ, οι συνέπειές τους για τους νησιώτες θα είναι:
Α) Ερήμωση των Νησιών μας, εσωτερική μετανάστευση προς Αθήνα και από εκεί για το εξωτερικό,
Β) Ταπείνωση των πολιτών αφού η δικαιοσύνη, το τελευταίο καταφύγιο του αδικημένου, είτε από το κράτος είτε από ιδιώτη δεν θα μπορελι να το χρησιμοποιήσει για να υπερασπιστεί τα δικαιώ,ατά του και τη περιουσία του,
Γ) Πολιτισμική και νομική οπισθοδρόμηση στον μεσαίωνα,

Γι' αυτούς τους λόγους πρέπει να ανακληθεί άμεσα το ΠΔ  για τη κατάργηση των Επτανησιακών Ειρηνοδικείων: Ιθάκης, Ληξουρίου, Παξών, Λευκίμμης, Όρους Βόρειας Κέρκυρας και Απολλωνίων Λευκάδας,

Και Άμεση Νομοθετική κατάργηση των παραβόλων- χαρατσιών για να ασκηθούν συνταγματικά δικαιώματα, και συγκεκριμένα να καταργηθούν τα παράβολα-χαράτσια του δημοσίου:
Α) Των 150 ευρώ για την υποβολή μιάς μήνυσης
Β) Των 200 ευρώ για να ασκήσει ένας πολίτης μία 
 προσφυγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο κατά παράνομων πράξεων κρατικών ή δημοτικών οργάνων, μία έφεση,μία ανακοπή, μία αναίρεση, κλπ

 Η εισήγηση έγινε δεκτή με μεγάλη πλειοψηφία, πλην των Μνημονιακών Συμβούλων Καρύδη Γιώργου και Άγγελου Βλάχου του Μνημονιακού Συνδυασμού Μπεριάτου - «ΠΑΣΟΚ». (Ο κ.Μπεριάτος, ως συνήθως απουσίαζε, ο κ.Γεωργάτος επίσης απουσίαζε)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.