Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΗ -ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 110 2/2012


Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών για την απόφαση κόλαφο για την ΔΕΗ….λέτε να έχουμε …

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ …ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ Λ/ΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ …….Η ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΩΣ π.χ Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ,......,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ

( ….ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ μου ΑΠΟΨΗ ….ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΙ …..ΚΟΣΤΟΥΜΙ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…)

….ΤΥΧΑΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΈΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ !!!!!

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ …ΜΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΝ ΔΕΗ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΝΑ ΤΟ ΕΙΣΠΡΆΤΤΕΙ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΩΝ Λ/ΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΏΝ …….

Η ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΠΩΣ π.χ Η ΟΠΟΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ,,,,,,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ.......

Γιατί κρίθηκε παράνομη η έμπνευση του… συνταγματολόγου Βενιζέλου!

Σύμφωνα με το σκεπτικό-κόλαφο της απόφασης υπ’ αριθμόν 1101/2012 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου

(με πρόεδρο την Αικατερίνη Σπηλιωτοπούλου, εισηγήτρια τη Μαρία Βολίκα και πάρεδρο την Κωνσταντίνα Λουκαδάκου):

-Η επιβολή φόρων στους Ελληνες πολίτες πρέπει να βασίζεται στη αναλογική ισότητα και στη φοροδοτική ικανότητά τους.

-Λόγω των διαδοχικών φορολογικών και εισοδηματικών μέτρων οι Ελληνες πολίτες έχουν υποστεί σοβαρότατες οικονομικές απώλειες, οι οποίες, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, επηρεάζουν ουσιωδώς το πραγματικό επίπεδο της φοροδοτικής τους ικανότητας.

-Η επίδικη επιβάρυνση του ν. 4021/2012 δεν αποτελεί τέλος, αλλά φόρο που επιβάλλεται επί της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, η οποία έχει υποστεί σοβαρή μείωση της αξίας της, κατά τα δεδομένα της κοινής πείρας, εφόσον η βαθύτατη οικονομική κρίση έχει ως συνέπεια τον δραματικό περιορισμό των αγοραπωλησιών των ακινήτων και την κλιμακούμενη αύξηση του αριθμού των ακινήτων που δεν προσπορίζουν εισόδημα στους ιδιοκτήτες τους.

-Με τα δεδομένα αυτά οι διατάξεις του άρθρου 53 του ν. 4021/2011 αντίκεινται στο άρθρο 4. παρ 5 του Συντάγματος, διότι επιβάλλουν ακόμη ένα φορολογικό βάρος στους Ελληνες πολίτες, χωρίς να συνεκτιμάται διόλου, όπως προκύπτει από την αιτιολογική έκθεση του νόμου, τόσο για την επιβολή αυτού τούτου του φόρου όσο και το ύψος του, η συνολική έως σήμερα φορολογική τους επιβάρυνση, με την άθροιση τακτικών και έκτακτων φορολογικών υποχρεώσεων, η οποία έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στη φοροδοτική ικανότητα και ως εκ τούτου στη διατήρηση ανεκτού βιοτικού επιπέδου για πολλές κατηγορίες πολιτών, που έχουν υποστεί σοβαρότατες οικονομικές απώλειες. Λαμβανομένου μάλιστα υπόψη ότι για τον επίδικο φόρο δεν προβλέπεται απαλλαγή ούτε καν της πρώτης κατοικίας που αποτελεί, ιδίως εν μέσω σοβούσας οικονομικής κρίσης, αναγκαίο στοιχείο για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου (άρθρο 2 παρ.1 του Συντάγματος) και για την προστασία της οικογένειας (άρθρο 21 του Συντάγματος).

-Η προβλεπόμενη δυνατότητα της διακοπής της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος.

-Επίσης, η διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος… αντίκειται όχι μόνο στο άρθρο 5 παρ.1 του Συντάγματος και στην αρχή της αναλογικότητας, αλλά και στο άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, διότι συνεπάγεται στέρηση κοινωνικού αγαθού ζωτικής σημασίας, ουσιώδους για την αξιοπρεπή διαβίωση του ανθρώπου…


Βάσω Παλαιού
εφ.Δημοκρατία


( ….ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ….ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΒΛΕΠΩ ΘΑ ΦΟΡΕΘΕΊ …..ΚΟΣΤΟΥΜΙ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΟΥ 2012 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ…)

….ΤΥΧΑΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΤΡΈΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΤΆΝΕΙ !!!!!


ΣΧΕΤΙΚΑ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.