Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
Το Σωματείο μας καταγγέλλει την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακή – αργία,  με την επιβολή της λειτουργίας των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Μέτρο το οποίο όχι μόνο θα επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις των εμποροϋπαλλήλων και θα αυξήσει την ανεργία στον κλάδο, αλλά θα οδηγήσει και.......
στην καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών καταστημάτων.

Ποιος μικροεπαγγελματίας έχει τη δυνατότητα να κρατήσει ανοιχτό το κατάστημά του 7 μέρες την εβδομάδα; Ωφελημένοι για άλλη μια φορά θα είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα. Άλλο ένα μέτρο υπέρ της κυριαρχίας των μονοπωλίων στο χώρο του εμπορίου, που σε συνδυασμό με τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια βάζει λουκέτο σε χιλιάδες καταστήματα.

Εμποροϋπάλληλοι και μικροί καταστηματάρχες πρέπει ενωμένοι, σε κοινό μέτωπο να αποκρούσουν την αντιδραστική μεταρρύθμιση κυβέρνησης – μεγαλεμπόρων.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στον κλάδο του εμπορίου σηματοδοτεί προοπτικά την επέκτασή της και σε άλλους.

Πέμπτη 20/12/2012

Το Δ.Σ. του Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.