Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Ενίσχυση των Φιλαρμονικών του Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης με εξοπλισμό μουσικών όργάνων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ                 
                                                                              Αργοστόλι,   28-12-2012 
Αρ. Δελτίου 129
 231 μουσικά όργανα παρέλαβε η ΠΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης
Σήμερα 28 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Δημοτικού σταδίου Αργοστολίου, η παραλαβή 231 τεμαχίων μουσικών οργάνων και αναλογίων από τους εντεταλμένους υπαλλήλους της και τους εκπροσώπους των φιλαρμονικών.
Τα συγκεκριμένα είδη, συνιστούν προμήθεια που έλαβε χώρα στο πλαίσιο της ενταγμένης στο ΕΣΠΑ πράξεως με τίτλο «Εξοπλισμός και Ενίσχυση των Φιλαρμονικών του Ν. Κεφαλληνίας και Ιθάκης» προϋπολογισμού περί των 232.000€  και η οποία αποτελεί την ευόδωση των προσπαθειών στήριξης και ανάδειξης του μουσικού πολιτισμού της περιοχής μας, σε διοικητικό  και υπερεσιακό επίπεδο, με γνώμονα τις  στρατηγικές μας στοχεύσεις και .......
τoν γενικότερο πολιτικό σχεδιασμό μας. 
Το έργο των φιλαρμονικών μας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό και άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταυτότητα και την φυσιογνωμία των νησιών μας. Εξέφραζαν και εκφράζουν πάντα, την κουλτούρα, την διάθεση, την ανάγκη να εκφραστούμε, το ιδιαίτερο χρώμα και την ταυτότητα του τόπου μας. Ο θεσμός τους, αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας, των μνημών και της ψυχής όλων μας. Ως εκ τούτου, επιβάλλεται να πράξουμε ότι είναι δυνατό, με τα μέσα που διαθέτουμε και από την θέση ευθύνης μας για να τον διατηρήσουμε ακέραιο και ισχυρό την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία, τα πάντα τίθενται υπό αμφισβήτηση  και η έλλειψη πόρων, οδηγεί  σε καταργήσεις και παύσεις λειτουργίας πολλών σημαντικών φορέων και θεσμών.
Ευελπιστούμε, ότι με τον μουσικό αυτό εξοπλισμό, προσφέραμε, στην αποφόρτιση των φιλαρμονικών μας από επιβαρύνσεις οικονομικής και διαδικαστικής φύσεως, συμβάλλοντας επί της ουσίας στην ανανέωση της εικόνας τους.
Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους εργάστηκαν μαζί μας, προς αυτήν την κατεύθυνση, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του στόχου μας και θα διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διατήρηση της ταυτότητας και του πολιτισμού μας, σε όλα τα επίπεδα.

Σας ευχαριστούμε για την προβολή του θέματος


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.