Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΣΠΥΡΟΥ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Της  Περιφερειαρχίας  Σπύρου σε βάρος της ελευθεροτυπίας και  σε βάρος του δημοκρατικού δικαιώματος των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους, και  σε βάρος της Εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ . 
3-12-2012
    Το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012  στις 10.00 θα ξεκινούσε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Συνήθως ξεκινάει με καθυστέρηση μισής έως μίας ώρας.

  Εμείς πήγαμε με μία μικρή καθυστέρηση μετά τις 10.00.
Όπως μάθαμε αργότερα ο εκδότης της 30χρονης καθημερινής εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ. Γιώργος Κατσαίτης έστειλε το Σάββατο 1 Δεκέμβρη 2012 και ώρα 10.00, σαράντα (40) φύλλα της εφημερίδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ τα οποία και.........
εναποτέθηκαν από ένα φύλλο σε κάθε έδρανο Περιφερειακού Συμβούλου.
  Εμείς δεν βρήκαμε τίποτα ούτε στη θέση μας, ούτε οπουδήποτε αλλού μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης.
 Ήταν προφανές ότι ο κ. Σπύρου είχε δώσει εντολή και είχαν εξαφανισθεί από τα  έδρανά μας τα φύλλα της εφημερίδας, όπως άλλωστε κατάγγειλε και ο κ. Κατσαίτης.
 Το φύλλο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ήταν του Σαββάτου 1 Δεκέμβρη 2012 με πρωτοσέλιδο:
«Με απευθείας ανάθεση του Περιφερειάρχη στο όνομα της τουριστικής προβολής.12 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΓΚΡΑΒΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ !  Η Π.Ι.Ν. δεν δείχνει τη σύμβαση επικαλούμενη «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα».

 Το θέμα το θέσαμε στην ομιλία  του επικεφαλής μας.
 Επειδή δεν υπήρχαν Μ.Μ.Ε. στην αίθουσα ούτε καλύπτονται ραδιοτηλεοπτικά οι συνεδριάσεις του Π.Σ.ΙΝ. και δεν ενημερώνεται ο λαός, εμείς θέσαμε και πάλι επιτακτικά το θέμα της ζωντανής ραδιοφωνικής και τηλεοπτικής μετάδοσης των συνεδριάσεων του Π.Σ.Ι.Ν. με αποζημίωση των σταθμών για το εργατικό κόστος τους και γενικά ενίσχυση των Μ.Μ.Ε. των Επτανήσων. Η διαδικαστική αυτή παρέμβαση και η τοποθέτηση αυτή του Γιώργου Καλούδη είναι καταχωρημένη στα πρακτικά.
 Η πράξη της Περιφερειαρχίας Σπύρου να κλέψει από τα έδρανα κάθε Περιφερειακού Σύμβουλου εφημερίδα προοριζόμενη για ενημέρωσή του είναι πράξη βάρβαρη και σκοταδιστική, τη ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ως πράξη πλήτουσα  την ελευθεροτυπία και  το  δημοκρατικό  δικαίωμα  των Περιφερειακών Συμβούλων να λαμβάνουν τις εφημερίδες και τα έγγραφα που αφήνουν στα έδρανά τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.