Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Επτά Κεφαλλονίτες (δείτε) στη λίστα με τα 1.747 ονόματα που ελέγχει ο ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό

Λίστα με 1.747 ονόματα που ελέγχει ο ΣΔΟΕ για αιφνίδιο πλουτισμό δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα «6 μέρες» και μέσα στα ονόματα αυτά φαίνεται πως υπάρχουν και επτά Κεφαλλονίτες!
Ειδικούς ελέγχους σε 1.747 φυσικά πρόσωπα, για τα οποία η αυτόματη διαδικασία του συστήματος «Elenxis» έδωσε ενδείξεις αιφνίδιου πλουτισμού θα πραγματοποιήσει εκ νέου η Εφορία σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 ημέρες», ανάμεσα στα ονόματα βρίσκονται πρώην αρχηγός κόμματος, πρώην υπουργοί, πρώην και νυν βουλευτές, δημοσιογράφοι, εφοπλιστές, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί και........... επιχειρηματίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δραστηριοποιούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα, στον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.

Στη λίστα συναντά κάποιος το όνομα του Στέφανου Μάνου (πρώην πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ), Ζέτα Μακρή (ΝΔ), Σταύρος Καλογιάννης (ΝΔ), Γ. Αρβανιτίδης (πρόεδρος της ΠΑΕ Βέροια), ο κατασκευαστής Πεχλιβανίδης Μανώλης, ο μεγαλοξενοδόχος Ι. Δασκαλαντωνάκης κ.α., ο Γεράσιμος Αγούδημος κ.α..

Οι εντολές για τους πρώτους ελέγχους είχαν δοθεί τον Απρίλιο του 2011 προκειμένου να διαπιστωθεί:

  • αν ο πλούτος που προκύπτει είναι πραγματικός
  • αν έχει προέλθει από νόμιμα μέσα, τα οποία μπορούν να δικαιολογήσουν τις διαφορές στα οικονομικά στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων.
Τα φυσικά πρόσωπα είχαν εντοπιστεί από το «Πρόγραμμα υλοποίησης του σχεδίου κατά της φοροδιαφυγής 2010 - 2011», με τη βοήθεια του συστήματος «Elenxis» και για τις ανάγκες των ελέγχων συγκροτήθηκαν 32 ειδικά συνεργεία. Ωστόσο, οι διασταυρώσεις προχώρησαν με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ προβλήματα στη διαδικασία δημιούργησε η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για μεταφορά των ελέγχων σε όλες τις ανοικτές υποθέσεις στα διαπεριφεριακά ελεγκτικά κέντρα, ενέργεια που... «μηδενίζει» τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Πατήστε για να δείτε τις εικόνες:

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.