Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Αυξήσεις - σοκ 37% στα τιμολόγια της ΔΕΗ!


- Τις απαιτεί η τρόικα και προβλέπονται στο προσχέδιο του μνημονίου
- Τι εισηγείται η επιχείρηση στη ΡΑΕ και στο υπουργείο Περιβάλλοντος
- Σε τρεις δόσεις οι φουσκωμένοι λογαριασμοί
- Ποιοι θα εξαιρεθούν


Τη 13η επιβάρυνση των νοικοκυριών μέσα σε δύο χρόνια εισηγείται η ΔΕΗ προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο περιβάλλοντος. Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, η επιχείρηση εισηγείται την αύξηση 37% σε τρεις δόσεις. 
Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. 
Σύμφωνα με το κείμενο, η αύξηση θα πέσει σε τρεις δόσεις:
η πρώτη θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν τη σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων, η δεύτερη δόση θα έλθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.


Η κυβέρνηση, όπως υποχρεούται από το μνημόνιο, αναμένεται να εξαιρέσει από αυτές τις αυξήσεις τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, με την καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ρεύματος, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές αν σε αυτές τις κατηγορίες οι ανατιμήσεις θα είναι μικρότερες ή μηδενικές.


Οι καταναλωτές πάντως μέσα σε 2 χρόνια έχουν δει τα τιμολόγια να “φουσκώνουν” 12 φορές και μαζί με τις 3 δόσεις που έρχονται, 15. Οι αυξήσεις είτε έγιναν ευθέως, (τιμή κιλοβατώρας), είτε εμμέσως (φόροι ερέργειας, ΦΠΑ κλπ).
Διαβάστε

Τόσα παίρνουν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ - Όλοι οι μισθοί 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.