Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Να γιατί κατατέθηκε αίτημα αντισυνταγματικότητας για το πολυνομοσχέδιο


Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα
Πολλαπλή καταπάτηση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής
Σε ένα μόνο άρθρο και με διαδικασίες κατεπείγοντως, δηλαδή πολιτικού φαστ τρακ, έρχεται το μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο συνολικού όγκου 800 σελίδων. Ο στόχος της κυβέρνησης να εκβιάσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν το σύνολο των μέτρων. Ακόμα περισσότερο το νομοσχέδιο επαναφέρει και διατάξεις  που καταψηφίστηκαν(!) μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αυτές που αφορούσαν τον ΕΟΠΠΥ και την παρακράτηση του ...
ΤΕΕ, ενώ, υπενθυμίζουμε ότι ακόμα και οι αποκρατικοποιήσεις «πέρασαν» οριακά με 148 υπέρ λόγω της μεγάλης αποχής βουλευτών που «έριξε» το μέτρο.
Τα νέα μέτρα έχουν ήδη κριθεί αντισυνταγματικά από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έκρινε αντισυνταγματική την μείωση των συντάξεων για  πέμπτη συνεχόμενη φορά, την άυξηση τον ηλικιακών ορίων, την κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννω και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και από την επιστημονική επιτροπή της Βουλής.
Για τερτίπια και κόλπα κάνει λόγο η κυβέρνηση θεωρώντας προφανώς ότι τόσο το Σύνταγμα όσο και η κοινοβουλευτική διαδικασία είναι απλά «τεχνικά ζητήματα», ενώ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καλούν το λαό ν’ ανατρέψει αυτό το πραξικόπημα στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.