Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ-ΚΙ για τους χορηγούς των σχολείων


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Άμεση χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό
Όχι στη στάση πληρωμών, στους σπόνσορες και στις φιλανθρωπίες
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί ότι η υπόθεση με τον οίκο ανοχής στην Πάτρα, που μετατράπηκε σε σπόνσορα σχολείου, αποτελεί την κορυφή ενός παγόβουνου που θα διογκώνεται στο βαθμό που υλοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση πληρωμών στα σχολεία από τη μεριά του κράτους οδηγεί μεθοδευμένα στο να καλούνται όλο και περισσότερο οι γονείς να βάλλουν το χέρι στην τσέπη. Χορηγοί, φιλάνθρωποι, ΜΚΟ, εταιρίες μπαινοβγαίνουν και στα σχολεία του Νομού.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ ξεκαθαρίζει ότι οι χορηγίες δεν εξασφαλίζουν τη σωτηρία των σχολείων αλλά είναι μέρος του σχεδίου για πιο ταξική εκπαίδευση. Αυτό δείχνει και η διεθνής εμπειρία. Όσο διευρύνονταν οι χορηγίες και η χρηματοδότηση των σχολείων από τους γονείς τόσο περισσότερα σχολεία έκλειναν, τόσο περισσότεροι εκπαιδευτικοί έπαιρναν το δρόμο της ανεργίας και.......
τόσο περισσότεροι μαθητές στερούνταν το δικαίωμα στη μόρφωση. Να μην επιτρέψουμε τα σχολεία που θα επιβιώσουν να είναι παραρτήματα των εταιριών και των συμφερόντων τους.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν. Τώρα λαϊκό μέτωπο για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία – ενάντια στη στάση πληρωμών του κράτους στα σχολεία. Εταιρίες και ΜΚΟ κάτω τα χέρια από τους μαθητές.
Όλοι και όλες στη στάση εργασίας 11 πμ – λήξη βάρδιας
Εκπαιδευτικοί – γονείς – μαθητές ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
σε Περιφέρεια – Δήμο – Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
την Πέμπτη 22 Νοέμβρη
και ώρα 1 το μεσημέρι.
Προσυγκέντρωση έξω από την Περιφέρεια (κτίριο πρώην Νομαρχίας).

Αργοστόλι 21/11/2012

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος
Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Μαντζουράτος Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.