Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

17 Νοέμβρη 2012
Η Συνεργασία Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές των νησιών μας να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ταυτόχρονα να μην επιτρέψουν σε κανέναν να αμαυρώσει, αλλοιώσει ή καπηλευτεί αυτό το εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.
Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ιστορικό σύνθημα
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
γίνεται εφιαλτικά επίκαιρο. Τα μηνύματα της εξέγερσης της 17ης Νοεμβρίου πρέπει να ξαναζωντανέψουν και να γίνουν πηγή έμπνευσης για την αγωνιστική διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής, και για την προστασία των πανανθρώπινων αξιών που πρέπει να χαρακτηρίζουν την κοινωνία μας.
Ψωμί   Όταν η επίσημη ανεργία φτάνει και σε λίγο θα ξεπεράσει το 25%, οι μισθοί (όσων πληρώνονται ακόμα) έχουν συμπιεσθεί σε εξευτελιστικά επίπεδα, τα χρήματα δεν επαρκούν για να καλυφθούν βασικές ανάγκες (υγεία) και οι εικόνες συνανθρώπων μας που ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή είναι καθημερινό φαινόμενο, η απελπισία και ο ψίθυρος απόγνωσής πρέπει να μετατραπούν σε κραυγή διεκδίκησης.
Παιδεία  39 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του ’73, η κυβέρνηση κλείνει σχολεία, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, καταργεί το δωρεάν σύγγραμμα, μειώνει δραματικά τα κονδύλια για την παιδεία σε όλα τα επίπεδα, περιορίζει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών και σε λίγο θα αφήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να περάσουν τον χειμώνα χωρίς πετρέλαιο. Στόχος της κυβέρνησης είναι η εκπαίδευση να ......
αποτελέσει προνόμιο αποκλειστικά των προνομιούχων.
Ελευθερία Έτος 2012: Καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, βίαιη καταστολή των λαϊκών κινητοποιήσεων, λογοκρισία ή κόψιμο τηλεοπτικών εκπομπών και σύλληψη του δημοσιογράφου που ξεμπροστιάζει τους υπουργούς που προστάτευαν φοροφυγάδες την ώρα που διέλυαν την ελληνική κοινωνία με εξοντωτικά μέτρα. Ταυτόχρονα οι νεοναζί θαυμαστές των Χίτλερ-Γκέμπελς και νοσταλγοί του αιματοβαμμένου Απριλιανού χουντικού καθεστώτος, έχουν αφεθεί ελεύθεροι να βιαιοπραγούν αδιακρίτως απολαμβάνοντας την ασυλία του επίσημου κράτους.
Μέσα σε αυτές τις δραματικές συνθήκες, εμπνεόμενοι από την ενωτική και μαζική εξέγερση του Πολυτεχνείου, πρέπει να οργανώσουμε τη δικιά μας σύγχρονη ειρηνική αντίσταση, με κύρια όπλα την ενότητα, την αλληλεγγύη, τη μαζική συμμετοχή και την κοινωνική δράση, με στόχο να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, το Κοινωνικό Κράτος Πρόνοιας και να παλέψουμε για μια κοινωνία χωρίς ταξικές ανισότητες.  
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ 

ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ 

ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.