Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ψήφισμα για 2ο Λύκειο


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 
1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ 

ΨΗΦΙΣΜΑ 

του Δ.Σ. του Συλλ. Γονέων & Κηδεμόνων 1ου  Γ.Ε.Λ. Αργοστολίου για την ανάγκη κατασκευής νέου κτηρίου για το 2ο Λύκειο 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γενικού Λυκείου Αργοστολίου υποστηρίζει το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την κατασκευή μέσω ΕΣΠΑ ενός σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή του Αργοστολίου, ικανού να καλύψει τις ανάγκες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για τον σκοπό αυτό. Θεωρούμε απαράδεκτη την επί μακρά σειρά ετών στέγαση του 2ου Λυκείου Αργοστολίου σε λυόμενες κατασκευές έκτακτης ανάγκης και καταδικάζουμε την σκοπιμότητα, την ολιγωρία ή την ανεπάρκεια των πολιτικών ή υπηρεσιακών παραγόντων, που......... συντηρούν την κατάσταση αυτή, χωρίς ποτέ να υφίστανται τις συνέπειες της ευθύνης τους. 

Θεωρούμε θετικό βήμα προς την κατασκευή του σχολείου την θετική διαβεβαίωση του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας κ. Σωτήρη Κουρή, που διατυπώθηκε, ως απόφαση οριστική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις 16/11/2012 σε ευρεία σύσκεψη στο 2ο Λύκειο. 

Η κατασκευή του νέου σχολείου θα δώσει ανάσα ζωής σε όλα τα σχoλεία της 
περιοχής. Το δικό μας σχολείο, το 1ο Λύκειο Αργοστολίου, κυριολεκτικά ασφυκτιά από ελλείψεις χώρων, καθώς, επιπλέον σε ό,τι πρόχειρο κατά καιρούς εφαρμόζεται, έχει ανάγκη αιθουσών διδασκαλίας, επαρκούς αύλειου χώρου, καθώς και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, που να χωρά όλους τους μαθητές, αφού για τις εορταστικές του εκδηλώσεις το σχολείο αναγκάζεται να περιπλανιέται στην πόλη. Επιπλέον, το κτήριο του σχολείου μας έχει ανάγκη επισκευών, σχετικών με την αντισεισμική του επάρκεια, οι οποίες, ενώ έχουν διαπιστωθεί και κοστολογηθεί από διετίας, δεν έχουν ακόμη προχωρήσει. 

21 Νοεμβρίου 2012 

-Από το Δ.Σ. του Συλλόγου-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.