Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6-7 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.


ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ 6-7 ΜΗΝΕΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ.
Ανοικτή η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη. Και μάλιστα αυτή την περίοδο γίνονται εκεί κάποια παιδικά προγράμματα που έχουν σχέση με το βιβλίο και την ανάγνωση.
Ανοικτό και το Κοργιαλένειο Λαογραφικό Μουσείο. Επισκέπτες ντόπιοι και ξένοι περνούν τις πόρτες του για να θαυμάσουν τους λαογραφικούς θησαυρούς του νησιού μας.
Αυτά βλέπει ο απλός πολίτης και πιστεύει ότι λύθηκε πια το οικονομικό πρόβλημα του Ιδρύματος. Όλοι θυμούμαστε ότι πέρυσι τέτοια περίπου εποχή οι εργαζόμενες είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας για να κερδίσουν το αυτονόητο: τα δεδουλευμένα.
Δυστυχώς όμως η  κατάσταση δεν έχει καθόλου αλλάξει. Και πάλι είναι 6-7 μήνες απλήρωτες. Και απ’ότι φαίνεται η κατάσταση θα συνεχιστεί. Οι εργαζόμενες βέβαια δεν προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας ή σε κάποια άλλης μορφής αντίδραση. Άγνωστο γιατί. Ίσως με τη στάση τους αυτή να .....
θέλουν να δείξουν στο Κοργιαλένειο Συμβούλιο ότι αυτές κατανοούν το σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα του Ιδρύματος, ίσως να μη θέλουν να στερήσουν την πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο για άλλη μια φορά.
Το Κοργιαλένειο όμως Συμβούλιο εξακολουθεί να τηρεί την ίδια στάση: καμιά κίνηση για να ξεπεραστεί η κατάσταση. Και μια κίνηση για την προώθηση προτάσεων που ακούστηκαν στο παρελθόν. Εξακολουθεί να κρατιέται σφιχτά στις καρέκλες του κι ας είναι απλήρωτες οι εργαζόμενές του 6-7 μήνες.
Μαθαίνουμε βέβαια ότι αποφάσισε να βγάλει στο σφυρί ένα οικόπεδο που έχει μέσα στο Αργοστόλι, έτσι ώστε με τα χρήματα αυτά να λύσει όσο γίνεται το οικονομικό του πρόβλημα. Αναρωτιέται όμως κάθε καλοπροαίρετος  Κεφαλονίτης έπρεπε να φτάσει το καλοκαίρι του 2012 για να ξεκινήσει τη διαδικασία του πλειστηριασμού; Δεν μπορούσε να το είχε κάνει αυτό από το περσινό καλοκαίρι του 2011; Μόνο έτσι θα αποδείκνυε το ενδιαφέρον του για τις εργαζόμενές του και για την καλυτέρευση της οικονομικής κατάστασης του Ιδρύματος. Όχι πως αυτή η λύση θα ήταν σωτήρια για το Ίδρυμα. Μια ασπιρίνη θα ήταν και τίποτε άλλο.
Πάντως μια συνέπεια της όλης ακατανόητης συμπεριφοράς του Κοργιαλενείου Ιδρύματος-πέρυσι είχαμε ασχοληθεί αρκετά με αυτή –είναι η οριστική παραίτηση από το Κοργιαλένειο Συμβούλιο του Ελευθερίου Παγουλάτου, ο οποίος όπως θα θυμούνται πολλοί είχε εκφράσει και δημοσίως την αντίθεσή του με την μέχρι τώρα επικρατούσα άποψη στο Κοργιαλένειο Ίδρυμα. Για να δούμε ποιος θα τον αντικαταστήσει. Κάτι ακούγεται ότι πρόκειται να καταλάβει τη θέση ο γιατρός κ.  Ηλίας Φραγκισκάτος. Μακάρι να μπορέσει να γιατρέψει την κατάσταση….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.