Σάββατο 28 Απριλίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ! Του Φώτη Χαλιώτη.

Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!
Επιτέλους τέλος! Να τελειώνουμε με το σύστημα. Να τελειώνουμε μια και καλή με εκείνους που μας έχουν επιβάλει τη παρουσία τους και μέσω αυτής ελέγχουν πολιτικούς και ηγεσίες! Να τελειώνουμε με εκείνους που δεν έχουν ούτε ιδεολογία ούτε αρχές και μοναδικό τους μέλημα είναι το να έχουν το πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην επιλογή, προώθηση και εκλογή των ηγετών, με ή χωρίς εισαγωγικά..
Επιτέλους τέλος. Δεν πάει άλλο. Οι Ο(που) Φ(υσάει) Α(ανεμος) , που πλασάρονται ωςοι «σπεσιαλίστες» της πολιτικής, οι «ειδικοί» της πολιτικής ανάλυσης, οι «κορυφαίοι γνώστες» της εκλογικής στρατηγικής, που, στο βωμό της τελικής τους επιβολής, δεν υπολογιζουν ούτε ιερά ούτε όσια.
Επιτέλους τέλος. Δεν πάει άλλο! Η μεγάλη Φιλελεύθερη Παράταξη δεν χρειάζεται ούτε έχει ανάγκη, τα δεξιόστροφα αριστεροειδή του  σαλονιού, που το παίζουν ινστρούχτορες, αυτό-προβάλλονται ως «εγκέφαλοι» και ...
έχουν καθιερωθεί ως οι «σκιώδεις ηγέτες», πίσω από τις κουίντες του Τοπικού Αυτό-διοικητικού Θεάτρου !
Δεν αντέχεται άλλο αυτό το σύστημα! Δεν υποφέρεται άλλο αυτή η άνευ προηγουμένου καταβαράθρωση των πολιτικών ηθών, των ιδεών  και των αρχών που υποτίθεται πως πρέπει να διέπουν την όποια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία!
Δεν είναι δυνατόν, πολιτικοί παράγοντες, όλων των «μεγεθών» και «διαμετρημάτων», να ελέγχονται άμεσα ή έμμεσα από ένα σύστημα που υπάρχει και λειτουργεί όχι για την προστασία, αλλά για τον έλεγχο και την υποβάθμιση της δημοκρατίας!
Δεν είναι δυνατόν, πολιτικοί παράγοντες, να μην τολμούν να εκφράσουν δημόσια τις όποιες απόψεις τους, επειδή υπάρχει ο «μπαμπούλας» που θα αναλάβει δράση και με τις γνωστές  χυδαίες, φθοροποιές του μεθόδους θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του (και όχι μόνο) για να κρατήσει μέσα στο «μαντρί» τον «αντάρτη»…
Δεν είναι δυνατόν, ένα ολόκληρο πολιτικο- οικονομικό σύστημα να κρέμεται από τα «ούμπαλα» ενός και μόνο ανθρώπου, που αυτό-προβάλλεται ως ο «ειδήμων» της πολιτικής οργάνωσης,ο «σπεσιαλίστας»  της προ-εκλογικής κινητοποίησης, ο «ειδικός» της γκαιμπελικής παρα- πληροφόρησης και φυσικά ο «μαέστρος» της προεκλογικής μαγειρικής!
Δεν είναι δυνατόν, ο κάθε κεφαλονίτης και η κάθε κεφαλονίτισα, να.. «τρέμει» στο άκουσμα και μόνο του ονόματός του, και να δέχεται στωικά τα καμώματά του, επειδή το «σύστημά» του έχει καταφέρει και ελέγχει, όπως λένε «τους πάντες» και «τα πάντα»…
Ο Δήμαρχος φυσικά δεν θέλει (και δεν μπορεί;) να κάνει τίποτα.. Γιατί αυτός ο ίδιος τον «αξιοποίησε», τον «χρησιμοποίησε» και προ πολλού ήδη του έχει εκχωρήσει ένα μεγάλο κομμάτι των Δημαρχιακών καθηκόντων, σε σημείο που, ακόμα και στενοί συνεργάτες του να λένε πως «υπάρχουν δυο δήμαρχοι, ο δημαρχεύων και ο άλλος της σκιάς!
Και η δράση του βέβαια δεν περιορίζεται στα Δημοτικά.
Γιατί, από τη στιγμή που άρχίσαμε να ζουμε στους ρυθμούς των εκλογών, δεν μπορούσε να μην αναλάβει δράση.  Σηκώνοντας το δικό του «Μπαϊράκι», και παίζοντας «εγκληματικά» παιγνίδια με την συνοχή και την ομοιογένεια της ΝΔ, εφαρμόζοντας σενάρια δικής του σύλληψης και εκτέλεσης, που έχουν σκοπό την ενίσχυση του.. δικού του μαντριού, της δικής του ομάδας, του δικού του ηγετικού προφίλ!
Ο ίδιος βέβαια τη δουλειά του κάνει. Αυτό είναι το «ταλέντο» του, αυτές και οι «ικανότητές» του. Και αν περιοριζότανε μόνο σ’ αυτά..
Γιατι αυτός ο κάργα «δημοκράτης», δεν ανέχεται, ούτε άλλη γνώμη, ούτε άλλες απόψεις και πολύ περισσότερο, άλλες πολιτικές! Αυτός είναι ο τοπικός «Θεός» της πολιτικής! Και όταν και εφ όσον κάποιος του μπει στο ρουθούνι, ε τότε, ποιος είδε τον …διάολο και δεν τον φοβήθηκε! Και τότε, παίρνει το κουτσαβάκικο ύφος, φορτώνεται το «… μάγκικο» στυλ και βάζει σε λειτουργία τους μηχανισμούς εκφοβισμού, λασπολογίας, απειλών και όλων των συναφών.. ευγενών εκφράσεων και μεθόδων!
«Εσύ θα παίξεις μαζί μου; Θα σου δείξω»!
Εμείς βέβαια δεν έχουμε καμιά μα καμιά διάθεση να παίξουμε μαζί του. Γιατί δεν ανήκουμε στο κόσμο του. Και δεν μάθαμε ποτέ μα ποτέ τα παιγνίδια στα οποία επιδίδεται και κάνει καρίερα!
Δεν παίζουμε μαζί του και δεν ανεχόμαστε σε καμιά περίπτωση ούτε το ύφος του, ούτε τις απειλές του. Αν τον ανέχεται από ανάγκη, ο Δήμαρχος, να τον χαίρεται! Και αν ο ΦΙΛΟΣ  Σπύρος Κουνάδης, γνωστός για το ΗΘΟΣ και την ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ του τον θεωρεί τόσο μα τόσο απαραίτητο στον σχεδιασμό και την εκτέλεση της προεκλογικής του εκστρατείας, δικαίωμά του επίσης!
Εγώ βέβαια, αν ήμουν στη θέση του, μετά τη χυδαία συμπεριφορά του, χθες βράδυ, στο premier,  θα είχα σταματήσει κάθε είδους συνεργασία μαζί του!
Ο καθένας όμως απ’ ότι φαίνεται, έχει τα δικά του πρότυπα και τις δικές του αξίες.. και φυσικά, ιεραρχεί διαφορετικά, τις ανάγκες του, σε σχέση με τις αρχές του και την ιδεολογία του..
Φχ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.