Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚ​ΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ​Σ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣ​Η ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ Π.Σ. ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Δικηγόρος Α.Π. & Σ.τ.Ε.

Επικεφαλής της Επτανησιακής Αναγέννησης

13 Οκτωβρίου 2011

Προς
τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων κ. Χρήστο Άνθη
Κοιν.: Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου

Θέματα:
1. Τροποποίηση Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου
2. Συνεδρίαση για τα θέματα των Λατομείων της Κέρκυρας

Κύριε Πρόεδρε,

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κεφαλλονιάς δεν συζητήθηκε, ενώ ήταν εγγεγραμμένο στην Ημερήσια Διάταξη, το θέμα των Λατομείων της Κέρκυρας, με την αβάσιμη δικαιολογία ότι έληξε το οχτάωρο της συνεδρίασης, λες και το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι
 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι πρέπει να σχολάσουν στην ώρα τους.

Από την πρώτη συνεδρίαση και ειδικότερα από όταν συζητήθηκε και ψηφίστηκε ο Κανονισμός, εμείς ως Επτανησιακή Αναγέννηση σας είχαμε εκφράσει την πλήρη και την απόλυτη αντίθεσή μας σε τέτοιες λογικές οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του λαού των Επτανήσων και αναδίδουν μία μούχλα τεμπελιάς και βαρυθυμίας για και δουλειά και έργο. Επιπλέον είχαμε προτείνει στο Συμβούλιο να γίνεται σύνοδος Περιφερειακού Συμβουλίου, ως η σύνοδος της Βουλής, διάρκειας 3 ημερών, με τρεις ξεχωριστές ημερήσιες διατάξεις, για να τηρείτε το τυπικό του Νόμου. Τότε πολλοί και από την δική σας Παράταξη και από την ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ του ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ του κ. ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ, όπως ο κ. Γ. Καρύδης, η κ. Δαγκλή, ο κ. Γιαννάτος και ο ίδιος ο κ. Μπεριάτος, αντέδρασαν έντονα λέγοντας ότι οι συνεδριάσεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 6 ώρες, λες και επρόκειτο όχι για περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με πληθώρα καυτών και ζεόντων προβλημάτων 12 Νησιών αλλά για ένα μικρό δήμο αποτελούμενο από λίγα χωριά.

Επανερχόμαστε:

1ον Για άμεση τροποποίηση του Κανονισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου για τριήμερη Σύνοδο του Συμβουλίου και των Επιτροπών του μία φορά το μήνα (με 3 ξεχωριστές ημερήσιες διατάξεις). Και

2ον Να θέσετε στο επόμενο Συμβούλιο το θέμα των Λατομείων της Κέρκυρας για το οποίο καλό θα ήταν να γινόταν μία κοινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και του Δημοτικού Συμβουλίου της Κέρκυρας με μία ξεχωριστή Ημερήσια Διάταξη για την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.