Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΕΛΜΕ-ΚΙ: Η εργασιακή εφεδρεία έρχεται!!!


Με ένα κατάπτυστο έγγραφο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων καλεί τους Διευθυντές των σχολείων να «ενημερώσουν» άμεσα το ηλεκτρονικό σύστημα survey και να στείλουν ονομαστική λίστα με πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς.
Απειλεί μάλιστα με προληπτικούς ελέγχους, με «αυτοψία» όπως ονομάζει το έγγραφο, τη διαπίστωση του «εγκλήματος»!!!
Η πράξη αυτή του κυβερνητικού εντολοδόχου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αποκαλύπτει πλήρως το τι επιδιώκουν μέσα από τη διοικητική αναδιοργάνωση του «νέου σχολείου». Η τρομοκρατία και οι καταδόσεις πρέπει να κατέβουν στο επίπεδο του συλλόγου διδασκόντων και να γίνουν καθημερινός σύντροφος των εκπαιδευτικών. Το e-school μετατρέπεται σε μηχανισμό........
 παρακολούθησης και χειραγώγησης, σε μοχλό για την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των απολύσεων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους διδασκόντων να απειθαρχήσουν στην πολιτική που τους θέλει «κουκουλοφόρους» των εκπαιδευτικών που θα βαδίσουν στην «εκτέλεση». Τους καλύπτει συνδικαλιστικά για αυτή την ενέργεια. Κανείς συνάδελφος δεν «πλεονάζει», όλοι είναι συμπληρωμένοι με διδακτικό έργο και αναθέσεις εργασιών. Να μην περάσει η τρομοκρατία. Καμία λίστα πλεοναζόντων ή αδυνατούντων να μη δοθεί από τη ΔΔΕ η οποία, με όργανο το ΠΥΣΔΕ, έχει τη διοικητική ευθύνη να καθορίζει τις ανάγκες σε προσωπικό και να φροντίζει ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί που έχουν παραμείνει στο Νομό να καλύπτουν το ωράριό τους στα σχολεία.

Οι εξελίξεις αποκαλύπτουν ότι η εργασιακή εφεδρεία θα υλοποιηθεί σύντομα και στην εκπαίδευση, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Υπουργείου Παιδείας. Υπάρχουν συνδικαλιστικές ευθύνες για όσες δυνάμεις (συνδικαλιστικές, πολιτικές, σωματεία) υποστηρίζουν ότι το μέτρο δεν αγγίζει άμεσα τους εκπαιδευτικούς. Κανένας εφησυχασμός.

Στη Γενική Συνέλευση 18 Οκτώβρη μαζικό «παρών».

Όλοι και όλες στη Γενική Απεργία στις 19 Οκτώβρη και στη διαδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς. Να βουλιάξει ο τόπος. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ. Να αντιστοιχίσουμε τη δράση μας στην επίθεση που δεχόμαστε.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος                    Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης              Γαλιατσάτος Νικόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.