Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Αναβολές από το στράτευμα Ελλήνων της Διασποράς


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ- ΙΘΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Στα πλαίσια της γενικότερης ανάγκης στήριξης και επαναπατρισμού των Ελλήνων της Διασποράς, αλλά και της πολιτικής παροχής κινήτρων και δέλεαρ ώστε να επιστρέψουν στην γενέτειρά τους, θα πρέπει να επανεξετασθεί η τρέχουσα νομοθεσία που αφορά στην αναβολή από το στράτευμα.
Συγκεκριμένα θα πρέπει να εξετασθούν και να αναθεωρηθούν οι διατάξεις αναφορικά με τις κυρώσεις που επιβάλλονται στους νέους εκείνους που η διάρκεια αναβολής που τους έχει δοθεί δεν επιτρέπει χρονικά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών η εργασιακών τους υποχρεώσεων.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
• Πολλοί εκ των νέων της διασποράς επεδίωξαν την εγγραφή τους στο Δημοτολόγιο ορμώμενοι από την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους και την βαθιά ελληνικότητα των συναισθημάτων και των αντιλήψεων τους.

• Οι σπουδές στο εξωτερικό, ειδικά αυτές που αφορούν σε επιστημονική εμβάθυνση , μελετητικό έργο και γενικά διείσδυση και αποτελέσματα στον χώρο της επιστήμης απαιτούν σπουδές και χρόνο πολύ περισσότερο από τον προβλεπόμενο στην αναβολής της στρατιωτικής θητείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να εντάσσονται εξ΄ ανάγκης στο επιστημονικό ή εργασιακό δυναμικό του εξωτερικού, καθώς η ενδεχόμενη επιστροφή τους για...
 λόγους υπηρέτησης στο στρατό θα ισοδυναμούσε με αποτυχία στις σπουδές ή απώλεια ευκαιριών στον χώρο εργασίας που συσχετίζεται με αυτές. Έτσι οδηγούμεθα σε στέρηση της χώρας μας από σημαντικότατους επιστήμονες που σχεδόν «εκβιάζονται» να παραμείνουν εκτός της πατρίδας τους.


• Στα ως άνω ζητήματα προστίθεται η άρνηση και η καχυποψία της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας προς τους επιστήμονες που σπούδασαν, ειδικευτήκαν και εργάστηκαν εκτός της Ελλάδας, δημιουργώντας προσκόμματα και δυσχεραίνοντας συστηματικά τις προσπάθειες ενσωμάτωσής τους στο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω σας παρακαλούμε όπως εξετάσετε με σοβαρότητα και συναίσθηση ευθύνης, το ευαίσθητο ζήτημα της τροποποίησης της νομοθεσίας που αφορά στην διάρκεια της αναβολής της στρατιωτικής θητείας των Ελλήνων της Διασποράς και την τροποποίηση των κυρώσεων που επιβάλλονται στην μη έγκαιρη προσέλευση για την υπηρέτηση αυτής, στους νέους του εξωτερικού που παραμένουν εκτός Ελλάδος για λόγους σπουδών η ερευνητικής δραστηριότητας.

Προσβλέπουμε στην ουσιαστική και κατά το δυνατό άμεση εξέταση του παρόντος αιτήματός μας.

Με εκτίμηση
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.