Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παραιτήθηκε ο Μανώλης Βαλέτας από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου


Αναδημοσίευση  από  το  kefaloniapress.gr

Κύριοι
Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτησή μου για τους κάτωθι λόγους.

Μετά από 2,5 χρόνια σαν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ήλπιζα ότι η καθημερινή μάχη κατά της γραφειοκρατίας θα έβρισκε μια λύση προς όφελος της κοινωνίας.

Ξαφνικά διαπίστωσα ότι η οποιαδήποτε ενέργεια μας που παλιά εγκρινόταν από το Γραφείο Περιφέρειας χρειάζεται πλέον έγκριση από την Περιφέρεια στην Κέρκυρα, εν συνεχεία έγκριση από την Υπερπεριφέρεια στην Πάτρα, εν συνεχεία επαναφορά στην Κέρκυρα και εν συνεχεία αποστολή στην Κεφαλονιά, μετά υποβολή στον κύριο Επίτροπο για έγκριση πληρωμής ο οποίος έρχεται κάθε δεκαπέντε μέρες και τι να πρωτοπρολάβει να κάνει και πάει λέγοντας. Αποτέλεσμα : όλοι οι συμπατριώτες μας που εργάζονται με καλή πίστη για το Λιμενικό Ταμείο να έχουν πληρώσει Φ.Π.Α εξ ιδίων μια και έχουν κόψει τιμολόγια και κατά συνέπεια να έχουν πέσει έξω στους λογαριασμούς τους και μάλιστα σε τέτοιες εποχές.

Όλοι αυτοί φυσικά γνωρίζουν σαν υπεύθυνους τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τους ατυχείς υπαλλήλους. Τα χρήματα των εμπλεκομένων είναι στην τράπεζα και παρ' όλα αυτά δεν έχουν πληρωθεί αν και έχουν περάσει μήνες από την δημιουργία των υποχρεώσεων.

Το πρόβλημα αυτό υπάρχει βέβαια στα Λιμενικά Ταμεία Κεφαλονιάς- Λευκάδας- Ζακύνθου μια και η Κέρκυρα έχει φροντίσει να λύσει το πρόβλημά της έχοντας λόγω μεγέθους δημιουργήσει Ανώνυμη Εταιρεία και δεν υπόκειται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προανέφερα. Σαν άτομο έδωσα όλο τον εαυτό μου τα χρόνια αυτά πάντα σε δημιουργικές ενέργειες. Και λόγω χαρακτήρος δεν μπορώ να συνεχίσω να ασχολούμαι με κάτι που θα καταλήξει σίγουρα σε αδιέξοδο όταν ένα σωρό επείγουσες ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν για την ομαλή εξέλιξη της τουριστικής περιόδου που διανύουμε , δεν θα μπορούν να γίνουν.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνεργάστηκαν μαζί μου στο Δ.Σ για την ομοφωνία που πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις μας ιδιαιτέρως θέλω να............
 ευχαριστήσω τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου κύριο Σπυράτο για την ευρύτητα πνεύματος που επέδειξε.

Επίσης τις τρεις υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου που με ηρωικές προσπάθειες φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Και τέλος όλο το φάσμα του πολιτικού συστήματος που πάντα με στήριζε καθώς και τον Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο. Στον κύριο Παρίση που με στήριξε ολόψυχα και σαν βουλευτής και σαν Δήμαρχος εύχομαι καλά αποτελέσματα στην μεγάλη μάχη που δίνει αντιμετωπίζοντας μια γραφειοκρατία που κανένας από όλους εμάς που πιστέψαμε στον Καλλικράτη δε φανταζόταν ότι θα κέρδιζε πάλι το παιχνίδι .

Ευχαριστώ

Μετά τιμής

Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας

Εμμανουήλ Ξενάκης- Βαλέττας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.