Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ



ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπύρο Σπύρου
29 Μάρτη 2011

Θέμα: Δράσεις για την άρση του αεροπορικού και πορθμειακού αποκλεισμού της Ζακύνθου

Kύριε Περιφερειάρχη

Το πρόβλημα της άρσης του αποκλεισμού και της απομόνωσης των νησιών μας και της σύγχρονης συγκοινωνιακής σύνδεσης των νησιών μας και μεταξύ τους και με τη Θεσσαλονίκη και με την Αθήνα είναι το πρώτο σε προτεραιότητα πρόβλημα των νησιών μας. Χωρίς συγκοινωνίες σύγχρονες δεν μπορεί να αναπτυχθεί ο τουρισμός αλλά δεν μπορεί να υπάρξει ούτε ανάπτυξη του εμπορίου ούτε διακίνηση των παραγόμενων αγροτικών προιόντων.
Η Ολυμπιακή, ως αμιγώς ιδιωτική εταιρεία πλέον, ανακοίνωσε μία πτήση την ημέρα από Αθήνα για Ζάκυνθο ως εξής:

Από Αθήνα στις 05.40 (το πρωί)

Από Ζάκυνθο στις 07.05

Το δρομολόγιο αυτό, ιδιαίτερα από την Αθήνα, είναι καθαρό καψόνι, όπως εύστοχα σχολιάζει η εφημερίδα «ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ», διότι ο δυστυχής.......
 επιβάτης που επιθυμεί να έλθει στη Ζάκυνθο, πρέπει να ξυπνήσει από τις 3 το πρωί για να προλάβει τη πτήση του, δοθέντος ότι πρέπει νάναι μία ώρα νωρίτερα στο Αεροδρόμιο !

Σκεφτείτε και τον ξένο τουρίστα που θέλει νάλθει στη Ζάκυνθο μέσω Αθηνών με τακτική πτήση που πρέπει να χάσει μία ημέρα, να διαμείνει στην Αθήνα και να ξοδευτεί περιττά και να ταλαιπωρηθεί με τα καψόνια !

Ταυτόχρονα τα 4 δρομολόγια την ημέρα στη βασική πορθμειακή γραμμή Ζάκυνθος-Κυλλήνη δεν είναι ικανοποιητικά και φρενάρουν τον τουρισμό, την εξυπηρέτηση των Ζακυνθίων και επισκεπτών αλλά και το εμπόριο.

Οι συμπολίτες μας Ζακύνθιοι πολλές φορές νοιώθουν σαν φυλακισμένοι.

Με βάση τη πρόσφατη απόφαση της 19-3-2011 του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων και μέσα στο πνεύμα αυτής,

Ερωτάσθε:

Σκοπεύετε να καλέσετε, άμεσα, εντός των ημερών, σε μία συζήτηση στη Ζάκυνθο, τους πλοιοκτήτες της κοινοπραξίας των πορθμείων Ζακύνθου-Κυλλήνης, ώστε να βάλουν περισσότερα δρομολόγια στη γραμμή αυτή, τουλάχιστον άλλα τέσσερα, για να διευκολύνεται το τουριστικό ρεύμα και η εμπορευματική κίνηση από και προς τη Ζάκυνθο;

Σκοπεύετε να παρέμβετε άμεσα στον υπουργό Μεταφορών και στους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ και AEGEAN, ώστε να συνδέεται η Ζάκυνθος αεροπορικά με την Αθήνα δύο φορές την ημέρα, το πρωί, σε μία λογική ώρα, και το βράδυ, ώστε να υπάρχει ανταπόκριση και με τις πτήσεις του εξωτερικού και να είναι προσβάσιμη για τους τουρίστες από το εξωτερικό αλλά και για τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες;

Γιώργος Καλούδης
Δικηγόρος Α.Π.κ Σ.τ.Ε.
Επικεφαλής της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.