Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛΜΕ-ΚΙ: «Μέντορες» του σχολείου της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης αμάθειας

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κυβέρνηση – ΕΕ:

«Μέντορες» του σχολείου της αγοράς και της ακριβοπληρωμένης αμάθειας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση συγκαλύπτει τη μετατροπή του σχολείου σε «εμπορικό κατάστημα», προωθώντας το θεσμό του μέντορα των νέων εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση θα στρατολογεί τους πρόθυμους οι οποίοι θα γίνονται μέντορες, με ιδιαίτερα προνόμια απέναντι σε όλο τον κλάδο, οι οποίοι θα καθοδηγούν τους νέους εκπαιδευτικούς στο λεγόμενο «ποιοτικό σχολείο», δηλαδή στο σχολείο της αγοράς. Διότι, η ΕΕ αυτό ορίζει ως ποιότητα, τη δυνατότητα προσέλκυσης πελατών για εκπαιδευτικές υπηρεσίες.
Ο θεσμός του μέντορα πάει χέρι-χέρι με την γενικότερη αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και της σχολικής μονάδας, είναι συνέχεια της ταφόπλακας που μπαίνει στη σχέση πτυχίου-επαγγέλματος και στη σχέση του σχολείου με το δικαίωμα όλων των μαθητών στη γνώση.

- Κανένας εκπαιδευτικός να μη συνεργαστεί με το υπουργείο Παιδείας για την εφαρμογή της αξιολόγησης που κομμάτι της είναι ο μέντορας!

- Μετράμε το παιδαγωγικό μας έργο με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, της νεολαίας, των μαθητών μας.

- Δεν αποδεχόμαστε ως «μοίρα» των ανθρώπων της δουλειάς τα όρια και τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Καινοτόμο δεν μπορεί να είναι οποιοδήποτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μετριέται με βάση τους στόχους των Βρυξελλών και τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων αλλά με την απαίτηση να ικανοποιείται στις σύγχρονες συνθήκες το δικαίωμα των παιδιών του λαού στη μόρφωση.

- Πάλη για την παιδεία και τον εκπαιδευτικό των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Αργοστόλι 8 Δεκέμβρη 2010

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Ο Οργανωτικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης Γαλιατσάτος Νικόλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.