Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Υπόγειες Διαδρομές;

Το ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα δεν πρόλαβε (;) να καταθέσει έγκαιρα στο Πρωτοδικείο την υποψηφιότητα Σαρλή με αποτέλεσμα να συμβεί το πρωτοφανές για τη σύγχρονη Πολιτική Ιστορία της Ελλάδας γεγονός.
Το κυβερνών κόμμα δεν εκπροσωπήθηκε στην εκλογική αναμέτρηση για ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας.
Μπροστά σε αυτή την τραγική εξέλιξη, ο κύριος Τηλέμαχος Χυτήρης με τη βαρύτητα που φέρει ο λόγος του, τόσο για την κυβερνητική θέση που κατέχει αλλά κυρίως λόγω του σεβασμού που αποπνέει το πρόσωπο του στο χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία της Κέρκυρας, παραμονές της εκλογικής μάχης έσπευσε να δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ότι προσωπικά θα ψήφιζε τον κύριο Αυλωνίτη , τον επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο των Δημάρχων , ο οποίος σημειωτέον προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Μετά από αυτό πολλοί θα περίμεναν ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα να
 ευθυγραμμιστεί πίσω από το ψηφοδέλτιο των Δημάρχων, πράγμα που θα μεταφραζόταν σε άνετη υπεροχή του κυρίου Αυλωνίτη έναντι του Δεξιού ψηφοδελτίου του οποίου ηγείται ο κύριος Τρεπεκλής κατά την καταμέτρηση της πρώτης Κυριακής. Παραδόξως (όχι και τόσο για τους γνωρίζοντες) το βαθύ ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας εγκάλεσε τον κύριο Χυτήρη να επανέλθει στην κομματική(!) νομιμότητα και έριξε όλο το βάρος στη "στήριξη" του περιφερειακού ψηφοδελτίου υπό τον κύριο Μπεριάτο.
Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες τον εκλογικό χάρτη της Κέρκυρας η "στήριξη" Μπεριάτου και η εκτίναξη του από τη τρίτη στη δεύτερη θέση δεν ήταν μόνο προϊόν της κομματικής συσπείρωσης ή του εκβιαστικού διλήμματος του πρωθυπουργού.
Φαίνεται να συνδέεται επίσης με τα υψηλά ποσοστά που εμφάνισε ο συνδυασμός του κυρίου Τρεπεκλή (στέλεχος του σκληρού Πυρήνα της Ν.Δ) για το δήμο αλλά και με τη σαφή προτίμηση των υποστηρικτών Σπύρου (χαρακτηρισμένου ως μετριοπαθούς) στο να αντιπαρατεθούν στο δεύτερο γύρο με τον κύριο Μπεριάτο αντί του κυρίου Καλούδη ο οποίος εμφανιζόταν στις δημοσκοπήσεις να είναι ο περισσότερο επικίνδυνος για τη δεξιά παράταξη.
Φαίνεται λοιπόν πως λειτούργησαν κάποιες υπόγειες διαδρομές από τα δεξιά προς τα αριστερά για την περιφέρεια και από τα αριστερά προς τα δεξιά για το Δήμο της Κέρκυρας.
Η αίσθηση αυτή είναι διάχυτη στην Κέρκυρα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής.
Την ίδια στιγμή ο κύριος Μπεριάτος φαίνεται να έχει εγκαταλείψει εν λευκώ την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κεφαλονιά, παραδομένη στους χειρισμούς του περιβάλλοντος της Νομαρχίας.
Η μηχανισμοί της Νομαρχίας διαλαλούν ότι ήδη έχουν μοιραστεί οι επιπλέον θέσεις αντιπεριφερειάρχη και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι υποψήφιος που συγκέντρωσε μονοψήφια ποσοστά σε επίπεδο περιφέρειας, προαλείφεται να καταλάβει μια εξ αυτών.
Ο νυν Νομάρχης και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον κύριο Μπεριάτο έχει καταγράψει στο παρελθόν δύο επιτυχείς προσπάθειες να εκλεγεί στηριζόμενες σε συμμαχίες με την αντίπερα όχθη και απομένει να φανεί αν θα τριτώσει ,οπότε και θα καταγραφεί στο βιβλίο γκίνες ως ο πλέον καταφερτζής-δολοπλόκος υποψήφιος.
Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο Δημοτικό ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Κεφαλονιάς προκειμένου να περιοριστούν οι διαρροές προς το ψηφοδέλτιο Καλούδη απομένει να φανεί αν θα βρούν στόχο και αυτή τη δεύτερη Κυριακή.
Το μεγάλο ερωτηματικό πάντως, παραμένει η στάση του 20% των ψηφοφόρων που επέλεξαν την Επτανησιακή Αναγέννηση οι οποίοι έχοντας ξεφύγει από το κομματικό μαντρί των δυο μεγάλων κομμάτων έδειξαν ότι έχουν και κρίση αλλά και ανεξαρτησία στην ψήφο τους άρα θα είναι ο αυστηρός κριτής και σίγουρα ο ρυθμιστής του τελικού αποτελέσματος.
Από: politika mezedakia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.