Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ιδιοκτήτες φορτηγών: "Θα πάμε μέχρι εκεί που δεν πάει"



- Στο 1,473 το πλαφόν για την αμόλυβδη - Δείτε όλες τις ζώνες



- "Δεν θα κάνετε πορεία στην Αθήνα με τα φορτηγά", τους διαμηνύει η ΕΛ.ΑΣ


- Υπ. Μεταφορών στο NewsIt: Στη φυλακή οι φορτηγατζήδες αν κάνουν κινητοποιήσεις


- Έρευνα Newsit: Τα ευτράπελα μετά την επιβολή του πλαφόν
Στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους από το πρωί έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα. Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η ΕΛ.ΑΣ. τους διεμήνυσε οτι η προοπτική να κάνουν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τα φορτηγά τους δεν υπάρχει!


"Θα πάμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Θα φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν έχει φανταστεί κανείς", δήλωσε στο Newsit, ο Γιώργος Πασπάτης, αντιπρόεδρος του συνδέσμου νοτιοανατολικής Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών.
Ωστόσο, ο Γιώργος Τσάμος, Πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων δήλωσε στο Newsit οτι δεν πρόκειται να παρεμποδίσουν την τροφοδοσία καυσίμων.
Εχουν παρατάξει τα οχήματά τους στη δεξιά λωρίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης και στην Αθηνών - Κορίνθου, στα διόδια Ελευσίνας και το Χαϊδάρι, αλλά και στην παραλιακή στο ύψος Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Κούφια λόγια τα περι απειλών για φυλάκιση των ιδιοκτητών φορτηγών από το υπουργείο Μεταφορών. Από το πρωί οι ιδιοκτήτες προκαλούν με την στάση τους κλείνοντας ολόκληρες λωρίδες κυκλοφορίας και παρκάροντας παράνομα τα φορτηγά τους μέσα στην μέση του δρόμου.

Κρατούν για ακόμα μια φορά σε ομηρία τους πολίτες με την ανοχή της κυβέρνησης, της τροχαίας αλλά και των εισαγγελέων. Που ακούστηκε, απεργία που έχει λήξει με επίταξη να επαναλαμβάνεται και μάλιστα με τους ιδιοκτήτες να απειλούν κιόλας οτι θα πάνε την κατάσταση στα άκρα.

Ανακοινώθηκε το πλαφόν, δείτε τον πίνακα για την Κεφαλονιά:

Εν τω μεταξύ, το ύψος της ανώτατης τιμής πώλησης στα καύσιμα αποφάσισε σήμερα, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας μετά από σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Η τιμή πλαφόν για τη βενζίνη των 95 οκτανίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι 1,473 ευρώ το λίτρο, ενώ για τη βενζίνη των 100 οκτανίων είναι 1,701 ευρώ το λίτρο.

Το πλαφόν διαμορφώθηκε με βάση τη μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης στην Αττική, προσαυξημένη κατά ορισμένα λεπτά για τα έξοδα μεταφοράς για τα νησιά και τους απομακρυσμένους νομούς.

Αναλυτικά, η ανώτατη τιμή πώλησης (πλαφόν) για Αμόλυβδη, Super Αμόλυβδη, Super και Πετρέλαιο Κίνησης, σύμφωνα με την απόφαση, έχει καθοριστεί ως εξής:

Γ΄ ΖΩΝΗ που περιλαμβάνει τους νομούς:


Ν. Θεσπρωτίας Ν. Ηρακλείου Ν. Ροδόπης Ν. Λευκάδας

Ν. Ιωαννίνων Ν. Λασιθίου Ν. Έβρου Ν. Κεφαλονιάς

Ν. Χανίων Ν. Ξάνθης Ν. Κέρκυρας Ν. Ζακύνθου

Ν. Ρεθύμνης

Με πληροφορίες απο http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.