Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Ο Σύλλογος Σιμωτάτων ζητάει να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό


Πολιτιστικός Σύλλογος Σιμωτάτων:
«Ο Κόκκινος Βράχος»

Σιμωτάτα Κεφαλληνίας
Τ.Κ 28100

Σιμωτάτα 30-08-2010







Προς
Νομάρχη Κεφαλληνίας και Ιθάκης . κ. Διονύσιο Γεωργάτο

Κοινοποίηση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
κ. Ιωάννη Ραγκούση

Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ.Σπυρίδων Μοσχόπουλο

Δήμαρχο Λειβαθούς
κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο

Κύριε Νομάρχη,

Με την παρούσα επιστολή, το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιμωτάτων «Ο Κόκκινος Βράχος» και τα μέλη του, απαιτούμε άμεση βοήθεια προκειμένου να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα στο χωριό μας, το οποίο πρόσφατα επλήγη από μεγάλης έκτασης πυρκαγιές.
Η εν λόγω πυρκαγιά απείλησε τον εθνικό δρυμό του Αίνου, τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής ενώ παράλληλα κατέστρεψε ολοκληρωτικά μεγάλη δασική έκταση του ορεινού τμήματος του χωριού μας.
Οι συνέπειες της πυρκαγιάς όμως εκτείνονται πέρα από τη σημερινή καταστροφή. Οι ανησυχίες όλων μας εστιάζονται στις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει μια ξαφνική νεροποντή ή μια άλλη θεομηνία. Η περιοχή χρήζει άμεσα έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για να προστατευθούν όχι μόνο οι περιουσίες των κατοίκων αλλά και οι ανθρώπινες ζωές.

Συγκεκριμένα απαιτούμε μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να ξεκινήσει ο καθαρισμός των κύριων ρεμάτων του χωριού. Το πρώτο βρίσκεται στην τοποθεσία «Τζάμπα Σπηλιά», ανάμεσα στα σπίτια των κυρίων Αντώνη Θωμάτου και Νικηφόρου Θωμάτου. Το δεύτερο βρίσκεται στη θέση «Χαλίκια», ανάμεσα στα σπίτια των κυρίων Δημήτρη Μιχαλάτου και Γεράσιμου Γρηγοράτου και το τρίτο στη θέση «Καντούνα» ανάμεσα στα σπίτια των κυρίων Γεράσιμου Γρηγοράτου και Ανδρέα Μαρκαντωνάτου. Τα ρέματα αυτά που είναι λοξεμένα και μπαζωμένα χρειάζεται να καθαριστούν και να αφαιρεθούν βραχώδεις όγκοι για να μην αλλάξει η ροή των υδάτων και απειλήσει την κατοικημένη περιοχή.
Ακόμη θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι τα ρέματα στις θέσεις «Σχισμένο Αυλάκι», «Αγριοσυκιές» και «Γιοφύρια» χρειάζονται όχι μόνο καθαρισμό αλλά και συνεχή επιτήρηση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της βρόχινης περιόδου καθώς μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για διερχόμενα αυτοκίνητα και κατ΄ επέκταση ανθρώπινων ζωών.
Προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, ζητάμε έγκαιρη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

Η Πρόεδρος                      Η Γενική Γραμματέας

Κρήτη- Ειρήνη Θωμάτου                  Αικατερίνη Θωμάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.