Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Μαίνεται από το απόγευμα η φωτιά στα Σιμωτάτα Κεφαλονιάς


Από το Μεσημέρι σήμερα Τρίτη 17-8-10 ξεκίνησε η φωτιά στις πλαγιές του Αίνου Πάνω από το Χωριό Σιμωτάτα. Στην αρχή φάνηκε ότι θα εξελιχθεί σε μια τοπική συνηθισμένη πυρκαγιά (όπως η χθεσινή φωτιά - εδώ) αλλά με την ενδυνάμωση του αέρα πείρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έφθασε μέχρι τα έλατα.
Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ισχυρές επίγειες σε πρώτη φάση έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην περάσει πάνω από την τελευταία αντιπυρική ζώνη (στην κορυφή του Αίνου) καθώς και στον οικισμό των Σιμωτάτων.
Μέχρι αυτή τη στιγμή ομάδες πυροσβεστών και εθελοντών παλεύουν με τη φωτιά ώστε με το ξημέρωμα που θα πετάξουν τα αεροπλάνα να τα μπορέσουν να την ελέγξουν.
Ανεπιβεβαίωτες πηγές μιλάνε για απώλειες σε αιγοπρόβατα , στάνες και σπίτια.

Πάντως παρατηρούμε αυτή τη στιγμή μεγάλη κινητικότητα του πυροσβεστικού σώματος.

Εμείς επιμένουμε να ζητάμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς τι ενέργειες έκαναν αφότου εκδηλώθηκε (χθές η πρώτη πυρκαγιά σε μια περιοχή που έχει γίνει εθιμοτυπική διαδικασία πλέον χωρίς ποτέ κανένας να οδηγείται στη Δικαιοσύνη, αν πρόκειται για εμπρησμούς όλα αυτά τα χρόνια, όπως μας είπαν απλοί κάτοικοι από τα Βλαχάτα που παρακολουθούν με αγωνία την εξέλιξη του φαινομένου.

 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.