Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Στα χέρια του Σπύρου οι επιλογές των αντιπεριφερειαρχών της ΝΔ



Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης

Από το http://www.imerazante.gr/

Φρένο στις «ορέξεις» όσων επιζητούν να είναι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες στους νομούς της Περιφέρειας, με αντίκτυπο φυσικά και στη Ζάκυνθο, έθεσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΝΔ, Σπύρος Σπύρου, που τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στο νησί, έχοντας σειρά επαφών και συμμετέχοντας στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ το βράδυ της Τετάρτης.

Επισημαίνοντας ότι πρώτα θα στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο και μετά θα κάνει τις επιλογές για τους επικεφαλής σε κάθε νομό, ο κ. Σπύρου, «πάγωσε» την υποψηφιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου και στελέχους της ΝΔ, Κώστα Καποδίστρια, έτσι όπως αυτή είχε ανακοινωθεί, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οποιασδήποτε επιλογής, ακόμη και του Δημάρχου Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, το έργο του οποίου υποστήριξε.
Μιλώντας για ψηφοδέλτιο που θα απευθύνεται σε όλη την κοινωνία, έστειλε μήνυμα και στον πρώην Βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, Αλέκο Δεσύλα, που διεκδικεί την Περιφέρεια, καλώντας τον να βαδίσει στον «ίδιο δρόμο» και όχι στον «κατήφορο».«Η υποστήριξη που έλαβα από τον κ. Σαμαρά, προέρχεται μέσα από τη βάση και τις δράσεις που ανέπτυξε. Παράλληλα, πιστεύω ότι δεν μπορεί μόνο ο σκοπός να αγιάζει τα μέσα, διότι χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά, με ανθρώπους που πιστεύουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με όσους δεν έχουν ούτε οσμή σκανδάλου, αποκαθιστώντας την εμπιστοσύνη μας με τους πολίτες, που χάνεται. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε έξω από τα πράγματα, αλλά από μέσα, με σύνθεση και κρίση», υποστήριξε.
Με δηλώσεις του στην «Ημέρα», ήταν αρκετά καυστικός για το ζήτημα του αντιπεριφερειάρχη, σημειώνοντας πως «δεν έχει δικαίωμα κανείς να παίζει αυτό το παιχνίδι». Ξεκάθαρα είπε πως απευθύνεται σε όλους όσοι δηλώνουν υποψήφιοι (και στον κ. Καποδίστρια), δηλώνοντας ότι «εφόσον ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης θα κάνει τις επιλογές του. Δεν υποχωρώ και δεν εκβιάζομαι. Θα επιλεγεί ο καταλληλότερος, αυτός που θα αναγνωρίζεται από την κοινωνία και τους φορείς».
Ειδικά για τις συζητήσεις που γίνονται με τον Δήμαρχο Ζακυνθίων, Διονύση Ακτύπη, ισχυρίστηκε πως «ότι λέει το εννοεί» και σημείωσε πως παρέλαβε το Δήμο σε πολύ δύσκολη κατάσταση και παρά τα προβλήματα κατάφερε να τον λειτουργήσει. Επιπλέον, υποστήριξε την πρόταση του κ. Ακτύπη να λειτουργήσει ξανά ο Δήμος, αφήνοντας αιχμές για την κατάσταση στην Τ.Α. και προς την Κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε «εκ του πονηρού» όσα ακούγονται για συνοχή και έλλειψη ενιαίου προσανατολισμού στην Περιφέρεια, λέγοντας ότι τα Ιόνια νησιά μπορούν να εξελιχθούν σε Διεθνή και Ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, χαρακτηρίζοντας ως πρώτης σημασίας έργα για τη Ζάκυνθο, τη μαρίνα και τις παρεμβάσεις για την υδροδότηση, το λιμάνι και τη σύνδεση μεταξύ των νησιών.

Ειδικά για τη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, ο κ. Σπύρου, υπογράμμισε πως επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του Δήμου, όπου προτάθηκε η υποψηφιότητα του Νομάρχη, Διονύση Γάσπαρου, για τον οποίο υποστήριξε πως εάν το επιθυμεί μπορεί να υπερασπίσει το προηγούμενο έργο του, ως γνώστης της σημερινής κατάστασης. Επεσήμανε, ωστόσο, πως θα αποφύγει κάθε εμπλοκή με τα δημοτικά ζητήματα, προκειμένου να εκφραστεί και η τοπική κοινωνία.

Καυστικός ήταν όμως και για τη δεδομένη υποψηφιότητα του κ. Δεσύλα, λέγοντας ότι δεν θέλει να κρίνει την απόφασή του. «Έχει δικαίωμα να πράξει ότι νομίζει. Όλοι θα κριθούν από το λαό. Βεβαίως, από τον ίσιο δρόμο και την κατηφόρα, θα προτιμούσα να έχει πάρει τον ίσιο δρόμο», κατέληξε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.