Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

1ο ROCK FESTIVAL ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Με αφορμή το πρώτο rock festival νεολαίας της Κεφαλονιάς που θα πραγματοποιηθεί στον πλακόστρωτο χώρο του Κουτάβου στις 19 και 20 Αυγούστου, φιλοξενήθηκαν το πρωί της Τετάρτης (18/08) στον ΣΠΟΡ FM 90,8 και την εκπομπή «Radio secret» των Γιώτας Σιούτη και Γιάννας Κουλουμπή, η Αλίκη, ο Σπύρος και ο Γιούνες. Όλοι τους μέλη από τα τοπικά νεανικά συγκροτήματα “Rock Dewskin” και “Bliss”.

Τα τρία παιδιά μας μίλησαν για το φεστιβάλ που διοργανώνεται πρώτη φορά στο νησί μας και τη συμμετοχή τους σε αυτό. Μας ενημέρωσαν ότι θα ακούσουμε 80’s rock κομμάτια, αλλά και metal, ενώ θα πάρουν μέρος συγκροτήματα από το Αργοστόλι, το Ληξούρι και τη Σάμη. Παράλληλα, έκαναν λόγο για τη στήριξη που παρέχει σε όλα τα παιδιά ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΨ Αργοστολίου, Πάνος Βαρδάκος.Η Αλίκη μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε όλη αυτή η ιδέα λέγοντας «Εμείς σαν “Rock Dewskin” θα κάναμε έτσι κι αλλιώς μια συναυλία μέσα στον Αύγουστο και συζητώντας με τον κ. Βαρδάκο μας ήρθε η ιδέα για το rock festival». Συνέχισε λέγοντας πως δικαίωμα συμμετοχής μπορούν να έχουν όλοι όσοι είναι μαθητές από 15 έως 18 ετών και είναι από την Κεφαλονιά. Όλα τα παιδιά, στο σημείο αυτό, σχολίασαν πως στην Αθήνα οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές κάθε χρόνο και για να πάρει κάποιο συγκρότημα μέρος στο φεστιβάλ πρέπει να φτιάξει κάποιο demo και να μπει σε διαδικασία επιλογής από κριτική επιτροπή. Τα πράγματα όμως δε γίνονται πάντα με δίκαιο τρόπο, αφού πολλές φορές επιλέγονται συγκροτήματα που έχουν πρόσβαση στην κριτική επιτροπή.

Οι τρεις ενθουσιώδεις μαθητές, σε ερώτηση για το που κάνουν τις πρόβες τους, απάντησαν πως τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αργοστολίου ένα χώρο από το Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και βρίσκονται εκεί καθημερινά για πολλές ώρες, ώστε να προετοιμάζουν τα κομμάτια τους και να εξασκούνται. Σχολίασαν μάλιστα, γελώντας, ότι είναι καλοί μαθητές και δεν αντιμετωπίζουν αντιδράσεις από τους γονείς τους για τις πολύωρες πρόβες τους. Τέλος, δεν παρέλειψαν να τραγουδήσουν ζωντανά, μετά από απαίτηση δική μας. Έτσι, απολαύσαμε ζωντανά σε ντουέτο την Αλίκη με το Σπύρο, αλλά και τον Σπύρο μόνο του, ερμηνεύοντας αμφότεροι Αλκίνοο Ιωαννίδη.

Επιμέλεια: Γιάννα Κουλουμπή – Γιώτα Σιούτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.