Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τρεις φωτιές ΤΩΡΑ στην Κέρκυρα! Η μία πλησίασε κατοικημένη περιοχή

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά τρεις φωτιές έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβέστες στην Κέρκυρα που ξέσπασαν βόρεια και νότια του νησιού.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μία φωτιά καίει στην περιοχή Μπαρμπάτι και εκεί επειχειρούν 8 πυροσβέστες με 6 οχηματα, 6 ατομα πεζοπορο 2 οχηματα δημου και 2 ελικόπτερα.
Η δεύτερη φωτιά, ξέσπασε στην περιοχή Χλωματιανα και εκεί επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο, 1 όχημα του δήμου και 2 ελικόπτερα. Οι δύο φωτιές στις παραπάνω περιοχές είναι... πλέον σε ύφεση.
Η τρίτη φωτιά, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, ξέσπασε στη Στρογγυλη. Εκεί επιχειρού 12 πυροσβέστες σε δασική έκταση, με 6 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο, 3 οχήματα του δημου και 2 ελικόπτερα.
Όπως ανέφερε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ευθύμης Γεωργακόπουλος, βορειανατολικά της Κέρκυρας στην περιοχή Μπαρμπάτι η φωτιά είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές.
 Αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα πνέουν ισχυροί άνεμοι και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ για τον περιορισμό της πύρινης λαίλαπας, συνδράμουν από αέρος και πυροσβεστικά αεροπλάνα Πετζετέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, kerkyrasimera

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.