Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΑΠΟΔΗΜΟΙ: 2η ημέρα Συνεδρίου με ενδιαφέρουσες ομιλίες

Δεύτερη μέρα του συνεδρίου των αποδήμων με λιγοστό κόσμο, μάλλον προτίμησαν να πάνε για …μπάνιο, παρά να τιμήσουν την παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Θοδ. Γαλιατσάτου, ο οποίος ήρθε ειδικά από την Κέρκυρα για την μάζωξη των αποδήμων που γίνεται κάθε χρόνο στην Κεφαλονιά. Ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Γαλιατσάτος, σχεδόν σε μια άδεια αίθουσα, περνώντας όμως η ώρα κάπως η …. κατάσταση έφτιαξε.
Ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την Κεφαλονιά και ειδικά για το ΤΕΙ Αναφέρθηκε για την Γέφυρα Δεβοσέτου και την αποπεράτωση της, σε καλό δρόμο βρίσκεται η αποκατάσταση του δρόμου... του Χάρακα, σύντομα τοποθετείται η γέφυρα, έργα γίνονται στο οδικό δίκτυο μετά τις ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός. Σύντομα θα ξεκινήσουν έργα πολιτισμού όπως το αρχαιολογικό μουσείο Ιθάκης, Σάμης και ανάδειξη και προβολή του Μυκηναϊκού τάφου στα Τζανάτα, για την Άτρο και αναφέρθηκε (επιτέλους) στο Μουσείο Αργοστολίου, που όπως είπε χρειάζεται μια ειδική αντιμετώπιση, εκτός του ότι δεν έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις, δεν υπάρχει η μελέτη αποκατάστασης ή της αντικατάστασης του. Έκπληξη προκάλεσε η αναφορά του για τα έξι αγάλματα που βρέθηκαν στο Ξι στο Ληξούρι και που μεταφέρθηκαν σε ανύποπτο χρόνο σε έκθεση αρχαιοτήτων στο Φρούριο της Πύλου. Πρέπει να γυρίσουν στην Παλική, τονίζοντας ότι πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε για την επιστροφή τους. Τέλος αναφέρθηκε για τη συνεργασία Ιόνιου Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Στη συνέχεια μίλησε ο εκπρόσωπος της Βουλευτή κ. Ιωαν. Βαρουχας, το λόγο πήρε και ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού κ. Σπ. Γαλιατσάτος, μίλησε και ο αγαπητός σε όλους DR Μ. Χιόνης, ο κ. Αγγούριας και τέλος ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Ιωαν. Δραγώνας.

Η πρώτη ομιλία ήταν του Αγησίλαου Κονιδάρη, με θέμα: Δικτύωση Απόδημο Επτανησιακού Ελληνισμού: Το επόμενο βήμα.- Ακολούθησε ο κ. Ν. Φαραντούρης Καθ. του Πανεπιστημίου Πειραώς, με θέμα Ο Ρόλος των Αποδήμων Κεφαλλήνων στην Επιστήμη και την Τέχνη. – Και ο κ. Χρ. Κοκκόσης Δικηγόρος LLM, με θέμα: Ο Ρόλος των πολιτιστικών Συλλόγων ση Διασύνδεση των Αποδήμων.
Για περισόερες φωτο-video κλικ εδώ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.