Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Λευκάδα: Δέκα τα κτίρια που παραδόθηκαν στις φλόγες-VIDEO


Καταμέτρηση των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της Λευκάδας πραγματοποιεί αυτή την ώρα συνεργείο μηχανικών του νησιού.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λευκάδας Κωνσταντίνος Δρακονταείδης, «από τη φωτιά, που τέθηκε νωρίς το απόγευμα υπό πλήρη έλεγχο, έχουν καεί δέκα κτίσματα, με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου να κάνει αυτή την ώρα πλήρη καταμέτρηση των ζημιών».


«Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αν δεν ήταν τόσο άμεση η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και των εθελοντών. Θα μπορούσε να είχε καταστραφεί όλη η παλιά πόλη της Λευκάδας» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δρακονταείδης. 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η ξαφνική πυρκαγιά στη Λευκάδα δεν προκάλεσε την ανησυχία των τουριστών, αφού όπως ανέφερε, «η υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε, αλλά και η συμμετοχή του πυροσβεστικού ελικοπτέρου Έρικσον S-64, έφερε άμεσα τον περιορισμό και την κατάσβεσή της πύρινης λαίλαπας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή φωτο: mylefkada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.