Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ: Τιμιτική διάκριση στην Κεφαλλονίτισσα Ζωή Λάσκαρη


Το Τιμητικό Κορφιάτικο Βραβείο ‘’Νίκος Κούρκουλος‘’ για το 2016 στη Ζωή Λάσκαρη! 
Η γνωστή καταγόμενη από το νησί της Κεφαλονιάς, ηθοποιός Ζωή Λάσκαρη αποδέχτηκε την τιμητική διάκριση που της έγινε από την Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και θα παραβρεθεί να παραλάβει το βραβείο που φέρει το όνομα του Νίκου Κούρκουλου.
Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτώβριου 2016 στο Θέατρο του...
Πειραϊκού Συνδέσμου. Το 1982 η Ζωή Λάσκαρη είχε βραβευτεί με το βραβείο Α΄ Γυναικείου ρόλου Κωμωδίας για το έργο "Η Ντορής και ο Γυαλάκιας’’, το βραβείο είχε απονέμει ο θεατρικός συγγραφέας και πρόεδρος εκείνη την εποχή στην Εταιρεία θεατρικών συγγραφέων, Νίκος Ζακόπουλος. 
Τα σκηνικά της τελετής ανέλαβε ο πολυβραβευμένος σκηνογράφος Μανώλης Παντελιδάκης και την σκηνοθεσία έχουν αναλάβει δυο σκηνοθέτες, ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και γνωστός πολυβραβευμένος διεθνής σκηνοθέτης Τηλέμαχος Μουδατσάκις ως σύμβουλος στησίματος της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης και η σκηνοθέτης Ζωή Ξανθοπούλου που θα κάνει το τελικό στήσιμο της τελετής. Τα κείμενα γράφουν ομάδα γνωστών συγγραφέων που θα δώσουν το ύφος και το stil της ιστορίας και των γεγονότων που έγιναν από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα του Θεάτρου στην Ελλάδα. 
 Η βραδιά του πολιτισμού της 31 Οκτώβριου θα είναι στην πόλη του Βεάκη, Ροντήρη, Παξινού και Τσαρούχη! Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλά θέατρα παραχώρησαν δωρεάν τις αίθουσές τους, καθώς και τεχνικό προσωπικό για να πραγματοποιηθούν οι πρόβες και οτιδήποτε αφορά την κατασκευή των σκηνικών της τελετής. Τέλος από την Γραμματεία ανακοινώνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι με email αποδέχτηκαν τις υποψηφιότητές τους και θα παραστούν στην τελετή. . Το Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.