Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση, Γρηγοράτου Τζίνας, Καβαλλιεράτου Αγγέλικας, Σπυράτου Ευτυχίας (γονείς μαθητών Γυμνασίου Σάμης)



Οι κάτωθι γονείς (αντιπρόεδρος, γραμματέας και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Σάμης), πιστεύουμε ότι τα παιδιά του σχολείου, που είναι το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, δικαιούνται ένα ευτυχισμένο παρόν και μέλλον. Όλοι μαζί ενωμένοι εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουμε για την ευτυχία των παιδιών μας χωρίς διχόνοια και μικροσυμφέροντα.
Με συνεργασία προσπαθούμε να κάνουμε τα παιδιά να νιώσουν αποδεκτά γιατί έτσι νιώθουν ελεύθερα να εκφραστούν, να αλλάξουν, να ενηλικιωθούν, να.... μάθουν ότι αξίζουν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά θα γίνουν ανεξάρτητα, αυτόνομα και σωστοί άνθρωποι. Πρέπει να κτίζουμε γέφυρες και δεσμούς εμπιστοσύνης, να διευκολύνουμε την ανάπτυξη υπευθυνότητας, για να γίνουν ώριμα και με βούληση. Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δεν είμαστε σε σύγκρουση σε ένα είδος αγώνα επιβίωσης. Ο δάσκαλος κάνει λειτούργημα που απαιτεί να δίνει την ψυχή του, να μιλάει, να εξηγεί, να αποδεικνύει και να εμπνέει. Να τους μάθει να λειτουργούν με δημοκρατικό ήθος και διάλογο και όχι με καταγγελίες και ποινικές διώξεις.
Γι' αυτό και εμείς καταδικάζουμε την καταγγελία που έκανε η διευθύντρια του Γυμνασίου Σάμης κα Σιμιτοπούλου και όσων άλλων ζήτησαν την ποινική δίωξη των ανήλικων μαθητών για την συμμετοχή τους στην κατάληψη το 2015, σαν πράξη από μέρους τους ακραία και αντιπαιδαγωγική.

Γρηγοράτου Τζίνα - αντιπρόεδρος
Καβαλλιεράτου Αγγέλικα - γραμματέας
Σπυράτου Ευτυχία - μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για τα σχόλια, να χρησιμοποιείτε Ελληνική γραμματοσειρά και σε ευπρεπές επίπεδο, χωρίς να θίγεται η τιμή και η υπόληψη κανενός πολίτη.